Mořské ryby si hledají cestu do našich jídelníčků pomalu a nejistě, protože často si nevíme rady s úpravou. Udělejte něco pro své zdraví a zkuste některý z následujících receptů na rychlovky i slaný koláč, kterým ohromíte...
Podle výživových doporučení patří ryby do jídelníčku dvakrát týdně. Tučné mořské ryby jsou totiž dobrým zdrojem esenciálních mastných kyselin a vitamínu D. Časopis dTest otestoval kvalitu mražených lososů a zjistil...
Náchylnější k nachlazení se váš organismus stává ve chvíli, kdy máte oslabenou imunitu. Tomu však můžete předcházet tím, že budete dbát na zdravou stravu. Jezte pravidelně tučné mořské ryby, které obsahují omega-3 mastné...
Zděšení rodiče skončili s plačícími dětmi v náručí. Hned tři pláže na španělském pobřeží Costa Blanca byly uzavřeny po útoku záhadné mořské ryby. Ta napadla dvě děti ve věku sedmi a deseti let. Oba chlapci skončili...
Mořské ryby jsou vodou na gastronomický mlýn především pro strávníky, kteří nemají rádi kapra. Zkuste ozvláštnit vánoční tabuli rybami a mušlemi z oceánů. Módní fusion vaření, tedy propojení různých kuchyní a stylů,...
Není jednoduché poznat, ze kterého kusu tuňáka budou ty nejlepší kousky na sushi. Vyžaduje to expertní znalost masa a léta zkušeností. Brzy si ale i obyčejný člověk bude moci pořídit ten nejlepší kus mořské ryby. Japonská...
Treska pestrá patří mezi nejčastěji lovené ryby světa. Není proto divu, že se i v českých domácnostech stala synonymem pro mořské ryby. Redakce časopisu dTest poslala do laboratoře 18 vzorků mražených tresek ve formě filetů a tzv...
Pod pojmem zdravá strava odborníci nemají na mysli »zázračné« superpotraviny z předražených obchodů, avokádo z dovozu k obědu a ty nejkvalitnější mořské ryby k večeři. Realita je trochu jinde. Specializovaný magazín...
U pobřeží španělské Ceuty, která leží na africkém pobřeží Středozemního moře, se rybářům povedl neuvěřitelný kousek. Do sítí se jim chytil obří exemplář měsíčníka svítivého, tedy mořské ryby, která připomíná...
Konzumace ryb je obecně považována za zdraví prospěšnou s tím, že snižuje riziko onemocnění kardiovaskulárního systému. Mořské ryby jsou zdrojem omega-3 mastných kyselin a jódu, tuk z jater pak obsahuje vitamíny A a D. Nová studie...
Mořské ryby mají tolik benefitů, že do jídelníčku i nás Středoevropanů rozhodně patří. Jen namátkou omega-3 mastné kyseliny bystří mozek, jód prospívá štítné žláze a nízká energetická hodnota naší postavě.