Kdoule patřily do kuchyní našich babiček a svou slávu mají již za sebou. Když si na ně rozvzpomenete, tak určitě neuděláte chybu. Nejenže mají pikantní chuť, ale i krásně voní.
Nastalo období častých respiračních onemocnění, která jsou kolikrát doprovázena vysokými teplotami. Na sražení teploty můžeme sáhnout po lécích nebo využít rad našich babiček.
Jak vypadaly stavebnice našich dědů a domečky pro panenky našich babiček? Výstava Hračky v časech 1. republiky ukazuje v Libni v Grabově vile hračky, se kterými si hrály děti ve 20. a 30. letech minulého století.
Rostoucí ceny potravin a obavy z budoucnosti jsou příčinou toho, že se stále více lidí přiklání ke skromné kuchyni babiček a prababiček. Kulinární odkaz našich předků ovšem nemusí být jen o odříkání, ale také o skvělých...
K moudrosti a prověřeným radám našich babiček se čas od času uchyluje snad každý z nás. Jejich rady přijdou obzvláště vhod, když nám není zdravotně úplně dobře. Bylinky, o jejichž blahodárných účincích toho věděly...
Během dětství a dospívání se nám dostávalo mnoha návodů, tipů a doporučení. Dokonce i dnes je slýcháme a vědomě i podvědomě nás stresují různé rady maminek a babiček, ale i tatínků a dědečků. Měli v nich naši blízcí...
Rodiče už by měli šetřit na jarní vstupenky pro děti. Plně animovaný příběh Šmoulové: Zapomenutá vesnice, který právě uvolnil první trailer, vstoupí do našich kin 30. března 2017. Slibuje objev největšího tajemství v...
Okousané listy zeleniny a květin, zpustošená zahrada. Slimáci se pomalu objevují na našich zahradách. Do boje s těmito invazivními škůdci můžete vyrazit už teď, o to bude účinnější. Na výběr máte několik strategií likvidace...
Jak zpracovat úrodu rajčat? Zkuste rajčatovou marmeládu. Nadchne chutí a pestrým využitím v každé kuchyni. Jak si ji vyrobit a vylepšit pomocí jistých ingrediencí?
Brambory mnozí z nás považují za přílohu. Lze z nich ale připravit i širokou škálu samostatných pokrmů. Jako jedna z mála surovin se dají totiž péct, vařit, smažit, zapékat i nadívat. Inspirujte se recepty našich babiček.
A tak si říkám, jak je krásná moje rodná zem, vlast našich předků, vlast dávných Chodů, známého Koziny, Karla Havlíčka Borovského, Máchy, Boženy Němcové, našich dědů, babiček, otců a matek, kteří vždy měli v hrudi...
Voňavé bylinky jako bazalka, tymián, šalvěj či oregano tvoří s těstovinovými pokrmy dokonalou symfonii. Uvařte si skvělou a rychlou letní večeři ve středomořském stylu.
Narůžovělé lososí maso je lahůdkou, která má velmi blahodárný vliv na naše zdraví. Navíc je dietní a nemá kosti. Zkuste některý z našich receptů a uvařte báječnou baštu.
Poslední vyhlášení vítězů v letošní soutěži Regionální potravina se uskutečnilo 20. října na podzimním veletrhu Flora Olomouc u příležitosti festivalu gastronomie a nápojů Olima. Ocenění za Olomoucký kraj předala...
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství ČR určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Odborná komise ocenila celkem osm výrobků s...
Značka Regionální potravina podporuje malé a střední zemědělce a producenty v regionu. Na krajském úřadě včera (20. 6.) posuzovala hodnotitelská komise přihlášené potraviny. Prestižní ocenění získalo 8 z nich, další 4...