V celých Spojených státech hlásí více než 170 zařízení, kde se zpracovává maso, uzavírku. Příliš mnoho zaměstnanců je nemocných a důsledek je už vidět i na talířích v amerických domácnostech.
Že grilování steaků je náročné? Omyl! Stačí dodržovat několik pravidel. Začíná to výběrem masa, přes marinování, dobu grilování a končí volbou přílohy.
Amatérští kuchaři se v soutěži MasterChef utkávají v nejrůznějších výzvách. Za sebou mají výzvu hasičskou, „motýlovou“, také připravovali steak a la Rossini či lovili kapry... Úkoly spočívají v tom, že soutěžící...
Restaurace v americkém New Yorku v pátek otevřely znovu své vnitřní prostory, avšak s podmínkou, že mohou být zaplněné jen na 35 procent kapacity. Známá restaurace Peter Luger Steak House se rozhodla využít malé obsazenosti...
Turecký řezník, kuchař a restauratér Nusret Gökçe zvaný Salt Bae, jehož kulinářské praktiky jsou známy uživatelům sociálních sítí, v květnu otevře novou restauraci v Londýně. Bude to jeho první podnik ve Velké Británii....
V soutěži o nejlepší českou biopotravinu je rozhodnuto. Titul Česká biopotravina roku 2021 si odnáší Bio tvaroh z Ekofarmy Javorník. Mezi další oceněné patří cibulové čatní, jehněčí steak nebo jablečný mošt.
Ze kterých partií hovězího se připravují nejkvalitnější steaky? A co dostanete, pokud si objednáte flank steak? Seznam Zprávy přinášejí 1. díl steakové akademie.
Seznam Zprávy přinášejí poslední díl steakové akademie. Co ještě zbývá probrat? Třeba to, odkud maso na steak pochází, s čím steak podávat a jaké jsou jeho nejluxusnější variace. A pár rad od šéfkuchařů, jak si steak...
Seznam Zprávy přinášejí poslední díl steakové akademie. Co ještě zbývá probrat? Třeba to, odkud maso na steak pochází, s čím steak podávat a jaké jsou jeho nejluxusnější variace. A pár rad od šéfkuchařů, jak si steak...
Doposud největší steak, který se povedlo vyrobit v laboratorních podmínkách, vznikl v Izraeli. Společnost MeaTech ve středu oznámila, že steak vážil 110 gramů. Ačkoliv by taková „flákota“ byla ve většině restaurací zapsána...
Letošní Vánoce oslaví australský basketbalista jihosúdánského původu Gorjok Gak poprvé v Česku. O českých tradicích toho pivotman ve službách Nymburku zatím moc neví, v Sydney míval k štědrovečerní večeři s rodinou s kořeny...
Pokud se zajímáte o kulinářské umění trochu více a chcete se případně blýsknout znalostmi, jaký že to hovězí steak chystáte na gril, určitě vám přijdou vhod informace o dvou nejznámějších plemenech hovězího, na které...
Jeho videa na YouTube mají celkově 12 milionů zhlédnutí. Každý týden radí, jak udělat něco dobrého na grilu. Nejen krkovičku nebo hovězí steak, ale i žebra, roládu z mletého masa, guláš s knedlíkem nebo pizzu. Svým internetovým...
Za steak s hranolky v hospodě The Hand & Flower ve městě Marlow v anglickém nemetropolitním hrabství Buckinghamshire zaplatíte 87 liber (přes 2500 korun). Podnik je podle slov majitele Toma Kerridge nejdražší hospodou ve Velké...
Češi grilování milují a jsou schopni grilovat i v dešti, hlavně když to na rozpáleném kovu prská a syčí. Překvapivě však na českých grilech častěji najdeme kuřecí a vepřové maso. Králem každé grilovačky je přitom...
Tohle nebude nic pro vegetariány. Nová restaurace na Vinohradech je zasvěcena pouze a výhradně masu. Ostatně už samotný název Wood & Steak říká, že vedle masa je zde místo už jen na dřevo.
Hovězí filet, který se při opékání na pánvi chová i chutná jako skutečný steak, se podařilo vypěstovat v britské laboratoři. Brzy by se takové maso mohlo dostat do průmyslové výroby, což by mimo jiné pomohlo snížit emise...
Koňské maso mizí z francouzských talířů a počet koní zabitých na jatkách tak rapidně klesá. Zatímco ještě před devíti lety porazili řezníci přes 20 000 koní za rok, loni to bylo už jen 5 252 kusů. Vyplývá to ze statistik...