Prý je při vaření nikdo nepoužívá, a přesto se bujony v kostce vyrábějí už víc než sto let. MF DNES zjišťovala, jestli je možné najít polotovar chutný a výživný.
Aktuální test jsme zaměřili na koncentrované hovězí bujony, které usnadňují přípravu polévek nebo omáček. Do testu jsme zařadili dehydrované kostky, ale také želatinové a v poslední době populární tekuté bujony. Zde najdete...
Velké porce, ale na úkor kvality: příliš soli a tuku, naopak málo potřebných živin a vitaminů. MF DNES otestovala obědy pro seniory, které jim rozvážejí sociální a pečovatelské služby po celé zemi. Výsledky jsou nevalné....
Bujon se stal rychlou a snadnou alternativou k drůbežímu vývaru. Co ale v lisované kostce skutečně je? A přibližuje se vůbec klasickému poctivému vývaru?
Bujon se stal rychlou a snadnou alternativou k drůbežímu vývaru. Co ale v lisované kostce skutečně je? A přibližuje se vůbec klasickému poctivému vývaru?
Orientální kebab by mohl být zdravější alternativou smažených hamburgerů a hranolků. Jenže to by musel být připravován z čerstvého masa, bez přídatných látek a hlavně s menším množstvím soli.
Mořské plody a sůl jsou plné mikroplastů. Analýza časopisu dTest je objevila ve dvou třetinách ze 103 zkoumaných vzorků z různých koutů Evropy. Nejvíce mikroplastů test odhalil v soli. Podle šéfredaktorky dTestu to je i kvůli...
Výrobci o dětských příkrmech tvrdí, že jsou bio, bez přidané soli či cukru a jen ze samých prvotřídních surovin. Rodiče je naopak podezírají, že jsou nezdravé a ještě bez chuti. Kde je pravda? MF DNES důkladně otestovala...
Vegetariáni by hovězí nevzali do pusy, někteří food teroristé mu nemůžou přijít nejen na chuť, ale ani na jméno. Dá se vůbec najít objektivní odpověď na otázku, zda je hovězí maso zdravé, nebo ne? Obávám se, že ne. Každý...
Brambůrky, nakládané okurky, sýry, uzeniny. Nejen v těchto jídlech dominuje slaná chuť. A tu mají Češi extrémně v oblibě. „Máme jednu z nejvyšších spotřeb soli v Evropě, konkrétně je to kolem 13,5 gramu na osobu na den,...
Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je maximální doporučované množství soli pět gramů na den, což odpovídá jedné čajové lžičce. Jenže Češi jí snědí třikrát tolik a ničí si tím zdraví. Zdravá alternativa...
Kukuřičné lupínky mají víc soli než světoznámé slané brambůrky. Takové odhalení přinesl nejnovější spotřebitelský test Blesku. A důvod? Vyžaduje to technologie výroby a chuť spotřebitelů.
Je známo, že solení není zdravé. Domníváte se, že vám jídlo nebude chutnat, pokud ho neosolíte? Zkuste lepší alternativy dochucovadel, které dodají pokrmům chuť a díky kterým nebudete sůl postrádat.
K snídani miska cereálií, k obědu guláš z konzervy s knedlíkem, večer mražená pizza a sáček oliv, aby došlo i na něco „zeleného“. Ač jste se celý den soli vyhýbali, stejně jste jí do těla vpravili 15 gramů. Ukrývá se...
Dělníci v devíti německých továrnách Volkswagen zahájili v pondělí na několik hodin výstražnou stávku, informoval odborový svaz IG Metall. Zaměstnanci zastavili provoz na montážních linkách automobilky v reakci na střet...
Přemýšlíte, co dnes rodině naservírovat k večeři? Vsaďte na teplé dobroty s masem i zeleninou. Rychlovku zajistí karbanátky, svátečnější chod zase steaky z hovězí svíčkové.
Klasické grilování hovězího si vystačí se solí a pepřem, ale pokud toužíte po nových chutích, zkuste maso na chvíli marinovat drceným jalovcem, vinným octem a vodkou.
Silničáři v Moravskoslezském kraji solí cesty více než loni. A je to poznat na penězích i zásobách soli. V letošní zimě nezastaví. Mají za sebou už čtyřicet dnů, kdy museli vyjíždět.