Klasické grilování hovězího si vystačí se solí a pepřem, ale pokud toužíte po nových chutích, zkuste maso na chvíli marinovat drceným jalovcem, vinným octem a vodkou.
Hovězí filet, který se při opékání na pánvi chová i chutná jako skutečný steak, se podařilo vypěstovat v britské laboratoři. Brzy by se takové maso mohlo dostat do průmyslové výroby, což by mimo jiné pomohlo snížit emise...
Králem grilu je vysoký, šťavnatý hovězí steak. Jak ho připravit, vám poradí Jan Schánil, executive chef pražské restaurace Bull & Bonito. Jeho kuře v citrusové marinádě je dalším mistrovským kouskem, ve štychu však nenechá ani...
Na japonském trhu stoupá poptávka po mase, společnost Mitsubishi Corp. se tedy rozhodla spotřebitelům nabídnout uměle vyrobené hovězí. Plánuje ho produkovat ve spolupráci s izraelskou firmou Aleph Farms. Maso se vyrábí laboratorně z...
Sezóna grilování a letních párty je tu. Pokud chcete své přátele opravdu pohostit, pak by na vašem grilu neměly chybět lahodné hovězí steaky. Připravit dokonalý steak ale vyžaduje dodržování určitých zásad, jedině tak bude...
Houbaření je národní vášní. Houby můžeme samozřejmě použít na mnoho způsobů. Pokud z nich uděláte fajnovou omáčku k hovězí roštěné, určitě si získáte srdce celé rodiny či hostů.
Nechce se vám večer vyrážet do restaurace, přesto byste partnera rádi pohostili něčím dokonalým? Vyzkoušejte hovězí líčka s pečenou kořenovou zeleninou podle valašského šéfkuchaře Josefa Tydlačky.
Doposud největší steak, který se povedlo vyrobit v laboratorních podmínkách, vznikl v Izraeli. Společnost MeaTech ve středu oznámila, že steak vážil 110 gramů. Ačkoliv by taková „flákota“ byla ve většině restaurací zapsána...
Seznam Zprávy přinášejí poslední díl steakové akademie. Co ještě zbývá probrat? Třeba to, odkud maso na steak pochází, s čím steak podávat a jaké jsou jeho nejluxusnější variace. A pár rad od šéfkuchařů, jak si steak...
Seznam Zprávy přinášejí poslední díl steakové akademie. Co ještě zbývá probrat? Třeba to, odkud maso na steak pochází, s čím steak podávat a jaké jsou jeho nejluxusnější variace. A pár rad od šéfkuchařů, jak si steak...
Pokud se zajímáte o kulinářské umění trochu více a chcete se případně blýsknout znalostmi, jaký že to hovězí steak chystáte na gril, určitě vám přijdou vhod informace o dvou nejznámějších plemenech hovězího, na které...
Hotel Holiday Inn sídlící na pražském Pankráci lhal svým zákazníkům o skutečném původu podávaného hovězího masa. O skutečnosti informovala v sobotu Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Provozovatel hotelu již...
V Chebu ve čtvrtek vyměnili starostu. V čele města je nově dosavadní místostarosta Zdeněk Hrkal (ANO). Vystřídal Antonína Jalovce (VPM-ALTERNATIVA), kterého před tím zastupitelé odvolali. Jalovec byl ve funkci zhruba sedm měsíců....
Češi grilování milují a jsou schopni grilovat i v dešti, hlavně když to na rozpáleném kovu prská a syčí. Překvapivě však na českých grilech častěji najdeme kuřecí a vepřové maso. Králem každé grilovačky je přitom...