Protože v Čestru vám tatarák nemusí vždy naškrábat ze svíčkové. A chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák místní šéfkuchař Vlastimil Lacina.
Nejznámější omáčkovou klasikou je bezpochyby svíčková. Složitá sice není, ale rozhodně je časově náročná. Potravinový Sherlock si proto vzal pod lupu chlazené hotovky tohoto oblíbeného jídla. Jak dopadly?
Které české jídlo si nejvíce oblíbili cestovatelé z celého světa? Podle žebříčku gurmánského portálu Taste Atlas to není svíčková na smetaně, smažený sýr ani další tradiční české pokrmy, ale obyčejná česnečka.
Vývar s knedlíčky a svíčková zůstávají evergreenem svatebního menu, čím dál častěji si však svatebčané přejí i nová jídla. Mezi současné hity se zařadila vepřová panenka a dýňová krémová polévka. Jak je připravit...
Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso do obchodu, přečtěte si náš manuál, zejména pokud patříte v kuchyni mezi začátečníky. V dalších dílech seriálu se...
Ve Zlaté jídelně Pražského hradu poobědvali dnes Petr Pavel a Miloš Zeman s manželkami Evou Pavlovou a Ivanou Zemanovou. Servíroval se vývar a svíčková.
Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na...
Jedna svíčková, variací ale tolik, kolik ji připravuje kuchařek a kuchařů. A nejlepší je vždy ta naše, podle rodinného receptu. Vyplatí se však otestovat i jiné. Šéfkuchař Karel Pelikán (30) připravil národní poklad podle...
Polévka v restauraci v centru Plzně téměř za stovku. Svíčková s knedlíkem za dvě stovky, ale nikoliv to drahé hovězí maso, ale „imitace“, respektive „falešná“ svíčková. Ze zadního hovězího nebo dokonce s vepřovým....
Léto je v plném proudu a my se už nemůžeme dočkat tolik očekávané dovolené. Není ale nic horšího, když vám krásné dny u moře znepříjemní špatný zdravotní stav. Pokud se chcete připravit na všechny možné scénáře,...
Petr Franc patří k předním odborníkům na ochranu bankovek a dokladů. V rozhovoru pro Seznam Zprávy popisuje, jak by se v poměrně krátké době daly připravit bezpečné průkazy pro očkované proti covidu.
Myslíte si, že na grilu se dá připravit jen maso a zelenina? To zdaleka není pravda. Díky skvělé novince Culinary Modular System si na grilu můžete připravit třeba i svojí oblíbenou čínu. Není na tom nic složitého, stačí vyndat...
ROZJEZD ZDEŇKA ZBOŘILA Povinná vojenská služba? A účast ve válce? „Ať už jsou motivy jakékoliv, vysvětlovat někomu jak válka vypadá, je marné. Projel jsem bojiště na jihu od 30 rovnoběžky v Koreji a od severu po Saigon ve...