Je základem kuchařských dovedností i nezbytnou ingrediencí mnoha skvělých pokrmů. Poctivý domácí vývar je ovšem také skvělý pro zlepšení imunity organizmu, což se právě teď více než hodí. Jak na něj?
Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso do obchodu, přečtěte si náš manuál, zejména pokud patříte v kuchyni mezi začátečníky. V dalších dílech seriálu se...
V noci už klesají teploty k nule, ráno zima a odpoledne to sluníčko vtáhne skoro ke dvacítce. Prostě typické podzimní počasí. Jenže jak se obléknout, abychom nenastydli? To řeší snad každý z nás a mnozí to prostě nějakým...
V zimě potřebujeme vydatná jídla, o tom není pochyb. A šéfkuchař Josef Tydlačka z Velkých Karlovic má jasno: „Hovězí maso v kombinaci s kořenovou zeleninou má specifickou neodolatelnou chuť – maso získá vůni zeleniny a...
Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý rybí vývar. A pak už je to jen na vás, jak moc popustíte uzdu své fantazii a doplníte další ingredience. Nebo do jaké...
Pořádně mastný hamburger, slazený čaj nebo silný hovězí vývar. Tipů, jak vyzrát na kocovinu neboli vedlejší účinky po požití alkoholu, existuje celá řada. Stejně tak diskusí o tom, který je ten nejlepší. Indičtí vědci...
Češi se při nákupech potravin čím dál víc zaměřují na jejich původ a složení. Šéfkuchař a jeden z porotců gastronomické soutěže MasterChef Jan Punčochář na tiskové konferenci společnosti Billa promluvil o správném výběru...