Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by...
Veterináři nařídili řetězci Lidl stáhnout skoro 17,5 tuny vepřového mletého masa, ve kterém zjistili šedesátkrát překročený limit pro antibiotika. V Česku tento polský výrobek zpracovávala firma Maso Polička. Spotřebitelé by...
Ve Spojených státech amerických stahují z prodeje velké množství baleného mletého masa kvůli podezření, že může obsahovat části plastu. Upozornily na to ve čtvrtek americké ministerstvo zemědělství (USDA) a tamní...
Půstu jste si užili až až a teď máte chuť na kus pořádného masa? Pak honem vyrazte k řezníkovi! Přinášíme vám skvělé recepty, které zasytí i velké jedlíky a báječně chutnají. Nic pro vegetariány!
Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná pomoc. Tyhle snadné recepty se budou částečně připravovat bez vaší asistence, takže si klidně pusťte večerní zprávy nebo...
Sekaná je lahůdka z mletého masa, kterou si zamiluje celá rodina. A není se čemu divit – chutná skvěle teplá i studená, s bramborem i chlebem. Naučte se ji připravit tak, aby vám nepraskla, a dopřávejte si perfektní sekanou...
Úžasné hovězí na Den volů. Takto vtipně nazvali v restauraci hotelu Skanzen v Modré speciální menu připravené z vynikajícího hovězího. Šéfkuchař Stanislav Slavík se s vámi podělí o čtyři recepty z masa mladých volků.
Izraelská společnost Redefine Meat, která se zabývá výrobou náhražky masa, se pouští po náhražkách mletého masa a klobás také do steaků. Do konce příštího roku by firma ráda nabídla svoje produkty z 3D tiskárny do tisícovky...
Ryby jsou zdrojem minerálních látek, vitaminů a také omega-3 mastných kyselin. Těch mají nejvíce tučnější ryby jako losos, makrela či tuňák. Vyzkoušejte tři snadné recepty na pochoutky z těchto ryb.
Chutné a lákavé pokrmy dokážeme uvařit i z toho, co nám zbylo v lednici například po nedělním obědě. Jak na to? Nápadité rady a tipy pro vás má Jitka Rákosníková ve své Recyklované kuchařce. Dozvíte se, jak do posledního...
Inspirujte se Kuchařkou pro mého syna od Veroniky Zemanové vytvořenou speciálně pro mladé muže. Jedná se o velmi snadné recepty, které zvládne i naprostý začátečník. Hotové pokrmy přitom uspokojí i skutečné gurmány.
Aby nedošlo k omylu. Mezi vegetariánským a zdravým nemusí vždy platit rovnítko. Tentokrát ale přinášíme recepty na bezmasé pokrmy, které skutečně zdravé jsou. Uvařil je pro vás šéfkuchař restaurace Etnosvět Ondřej Panoš.
Naše recepty vás přesvědčí, že dokonalost chuti se může skrývat i v jednoduchosti. Uprostřed prázdnin je největším bonusem fakt, že uvaříte skvělé jídlo, aniž byste strávili den u sporáku.
Hovězí je druh masa, u kterého obzvlášť záleží na tom, abychom zvolili správný způsob přípravy. Šéfkuchař pražské vinárny Tři Grácie Martin Žáček ví dobře, jak na to!
K přípravě kvalitních pokrmů je třeba znát nejen nápadité recepty, ale také ovládat znalosti o různých druzích masa a jejich zpracování. „Větší pozornost by si zasloužily vnitřnosti jako jazyk nebo srdce,“ říká kuchař...