Hospody a jídelny v Česku bojují kvůli koronaviru o přežití. Ohroženo kvůli přísným vládním opatřením může být více než 21 tisíc podniků, uvádí zpráva agentury Bisnode. Odvětví, ve kterém pracují desetitisíce, se prý...
Žákům základních a středních škol nastaly neplánované prázdniny. Některé brněnské restaurace na situaci pohotově zareagovaly a od středy nabízí vedle klasických obědů i jídla pro školáky. Ačkoli majitelé nepočítají s...
Lidé v Česku v čase oběda spoléhají stále častěji na dovážkové služby. Podle odborných odhadů může pro některé restaurace tvořit prodej pokrmů přes kurýry až pětinu tržeb. Do kanceláře nejčastěji míří jídla z...
Šéf British Airways řekl před britským parlametním výborem pro dopravu, že aerolinie bojují o přežití. Dle jeho slov letecká firma spálí každý den 20 milionů liber v hotovosti. Volá po zlepšení testování na koronavirus.
V americkém San Franciscu otevřela koncem září restaurace Dogue. Podle majitele a šéfkuchaře Rahmiho Massarweha jde o první podnik v zemi, jenž nabízí exkluzivní degustační menu určené pro psy. Tříchodové menu vyjde na...
Co je na dnešním menu zvláštní? Neobsahuje lepek. Šéfkuchař restaurace hotelu Port na břehu Máchova jezera Jaroslav Chýle ukazuje, jak sestavit menu, aby si nikdo nevšiml, že jídlo je čímkoliv limitováno.
Restaurace v anglickém městě Macclesfield oznámila, že na své menu zařadí také maso a mléčné produkty. Vede ji k tomu snaha odvrátit uzavření podniku v důsledku nízkého zájmu zákazníků. Navíc se zdá, že nadšení pro...
Sestavit menu plné vášně byl úkol pro Lukáše Váchu, executive chefa pražské restaurace U Prince. Uvařit sváteční jídla pro dva zahrnující potraviny s afrodiziakálními účinky přijal s nadšením jako mimořádnou výzvu....
Brněnské gastropodniky dělají vše pro to, aby si i přes druhou letošní uzávěru udržely zákazníky a nezkrachovaly. Některé restaurace otevřely výdejní okénka, případně začaly s rozvozem produktů.
Ve svém království chystá vyhlášený kuchař Petr Erin Kováč spoustu laskomin, jenže v éře koronaviru se svými spolupracovníky i on bojuje o přežití. Obědové menu z jeho restaurace v centru kurýři rozváží na bicyklech a...
Zemědělství je zatím mimo hlavní pozornost a zájem v souvislosti s koronavirem. Přitom zemědělci a v této fázi zejména potravináři bojují stejně statečně jako jiné profese. Starají se o to, abychom byli plynule zásobováni...
Na půdě areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice nacvičují v těchto dnech jednotky požární ochrany výstavbu materiální základny humanitární pomoci pro nouzové přežití. Cvičení pojmenované Základna 2018 se zde koná až do...
Lahodná smetana jídlo zjemní, dodá mu delikátní chuť. A pokud to s ní nepřeženeme, odpustíme jí i ty kalorie. Dnešní smetanové menu pro vás připravil šéfkuchař restaurace Babiččina zahrada Radek David.
Hospodští, restauratéři a vůbec všichni podnikatelé v gastronomii to schytávají zleva – zprava. Někteří už byli nuceni své provozovny zavřít, další bojují o holé přežití. Ničí je inflace, jakou nikdo z nás nepamatuje, ta...
Již dvanáct měsíců bojují restaurace, kavárny i bary o přežití. I když fungují výdejní okénka, tržby v gastro oboru se meziročně propadly o 37 procent, což odpovídá zhruba 72 miliardám korun. Vyplývá to z dat společnosti...