Co je na dnešním menu zvláštní? Neobsahuje lepek. Šéfkuchař restaurace hotelu Port na břehu Máchova jezera Jaroslav Chýle ukazuje, jak sestavit menu, aby si nikdo nevšiml, že jídlo je čímkoliv limitováno.
Stále více lidí poptává recepty na cukroví bez bílé mouky. To je vhodné nejen pro celiaky, tedy lidi trpící intolerancí na lepek, ale i vyznavače zdravého životního stylu.
Vánoce si chce dobrůtkami osladit každý. I ten, kdo momentálně nemůže cukr, lepek nebo nějakou jinou ingredienci. Vybrali jsme pro vás čtyři recepty, které by se mohly hodit.
Pokud plánujete pozvat několik přátel a oslnit je něčím skutečně výtečným z lokálních a sezonních surovin, pak vyzkoušejte recepty od jednoho z nejlepších slovenských šéfkuchařů Jaroslava Žídka z bratislavské restaurace...
I když jsou řízky nebo pečené kuře vynikající, připravujete je rodině takřka každý druhý týden. Chtělo by to vyzkoušet něco jiného! Překvapte je a uvařte jarní menu podle našich receptů.
Lehké letní recepty plné ovoce a zeleniny, vitaminů a barev vám nabízí Jan Schánil, executive chef pražské restaurace Bull & Bonito. Jejich příprava není nijak složitá, efekt ohromující!
Sněhu bylo letos dost, pojďme do zeleně! A to i na talířích. Jarní sváteční recepty tentokrát připravil Lukáš Hlaváček, vycházející hvězda nejen hotelu Alcron, ale i celé české gastronomie.
Dnes se vám otevírají dveře luxusní, moderní, a přitom dostupné kuchyně. Recepty můžete připravit pod vedením skvělého Jakuba Černého, šéfkuchaře restaurace Alcron, ve které zanechal svou michelinsky hvězdnou stopu legendární...
Grilovací sezona odstartovala a v pátečním tištěném Blesku najdete ZDARMA velkou kuchařku Letní grilování. Vyzkoušejte recepty na šťavnaté burgery, nejlepší marinády či rady, jak správně připravit ovoce a zeleninu.
Pro aktuální recepty jsme zašli do pražské restaurace Benjamin, která vítá hosty nálepkou s doporučením od Michelinu. Podzimním menu vás provede trojice mistrů oboru: executive chef Štěpán Návrat a šéfkuchaři Radek Jakubec...
Milí čtenáři, prosím, přijměte pozvání na výlet do Kyjeva. Do restaurace La Veranda, která má svou sestřičku také v Praze, jsme se vypravili pro autentické recepty tradiční ukrajinské kuchyně. A stálo to za to!
Šéfkuchař restaurace hotelu Port na břehu Máchova jezera Jaroslav Chýle sestavil menu na téma bylinky a další zdravé suroviny. Dokazuje, že to, co je zdravé, muže být také velmi, velmi chutné!
Mimořádně zdravé a výživné, chutné a bezlepkové. Naši předkové dobře věděli, jaký mají v loupaném prosu, tedy jáhlách, poklad. A my to zjišťujeme znovu.
Na slavnostním stole vypadají k nerozeznání od ostatních druhů cukroví. A o to jde – aby se lidé, kteří nesnesou lepek, necítili ochuzeni. Některé z následujících receptů jsou také veganské a bezlaktózové.
Úžasné hovězí na Den volů. Takto vtipně nazvali v restauraci hotelu Skanzen v Modré speciální menu připravené z vynikajícího hovězího. Šéfkuchař Stanislav Slavík se s vámi podělí o čtyři recepty z masa mladých volků.