Úsměv na rtech vám vykouzlí nejen vyslovení slova sýr, ale především sýrové recepty od Hynka Vávry, restauratéra a executive chefa slavné průhonické Hliněné bašty.
Když teploměr šplhá ke třicítce, má většina lidí chuť na svěží, lehká jídla. Inspiraci jsme hledali u executive chefa průhonické restaurace Hliněná bašta Hynka Vávry.
Dnes se vám otevírají dveře luxusní, moderní, a přitom dostupné kuchyně. Recepty můžete připravit pod vedením skvělého Jakuba Černého, šéfkuchaře restaurace Alcron, ve které zanechal svou michelinsky hvězdnou stopu legendární...
Grilování a zahradní party není zdaleka jen o masu. Ideální a chuťově často i výraznější jsou sýry. Máme pro vás recepty, kterými ohromíte každou společnost.
Už jste zkusili zařadit do svého jídelníčku RAW stravu? Tedy jídlo, které se tepelně neupravuje, takže si zachová všechny živiny a vitamíny. Jestli ne, máme pro vás tři recepty, které jsou ideální pro začátečníky. Jsou...
Hledáte tip na rychlou snídani, svačinku nebo večeři? Ideální jsou pomazánky. Druhů je nespočet a příprava je rychlá. Vyzkoušejte tři recepty od uměleckého šéfkuchaře Pavel Václavík.
Na Nový rok by na slavnostním stole určitě neměla chybět čočka. To aby nám podle tradice neulétly penízky…Připravte si ji podle návodu šéfkuchaře Jaroslava Sapíka (70), jehož oblíbené recepty najdete i v nové kuchařské...
Už vás nebaví jen tradiční recepty na grilu a hledáte inspiraci, čím nevšedně pohostit své přátele a nejbližší? Pak právě pro vás máme několik tipů od šéfkuchaře restaurace Bull & Bonito Jana Schánila, který se zaměřil...
Do tradiční české kuchyně neodmyslitelně patří různě upravené vepřové maso, ale také krůta či další druhy mas. Pokud tedy milujete klasiku, vyzkoušejte s námi recepty od šéfkuchaře Robert Koura z pražské Restaurace...
Kvalitní sýr dokáže jídlo povýšit, ale klidně být i jeho chutným základem. Následující menu sestavil šéfkuchař Leonardo di Clemente, jehož tvorbu můžete ochutnat v restauraci Cotto Crudo. Nechte se inspirovat tím, jak se vaří...
Smrt populárního hudebníka a bývalého manžela zpěvačky Věry Špinarové (†65) Vítězslava Vávry (†68) všechny zaskočila, přestože bubeník podlehl důsledkům rakoviny plic. Rodina nyní zveřejnila parte s datem posledního...
Vůně exotického koření, vždy čerstvé suroviny, spousta zeleniny a šťavnaté maso, v tom spočívá kouzlo jídel Blízkého východu. Připravte si je s pomocí Tomáše Doláka, šéfkuchaře Lázní Darkov.
Prázdniny lákají k výletům a letním dobrodružstvím v přírodě, kde často vyhládne dřív, než se na trase objeví hostinec. Předejděte kručení v žaludku domácí svačinou nebo studeným obědem, které vyváženou chutí a...
Zveme vás do překrásného prostředí hotelu Chateau Kotěra v Ratboři u Kolína. Obklopeni skvělou architekturou světoznámého architekta Jana Kotěry si pochutnáte na špičkové kuchyni šéfkuchaře Roberta Chejna a pod jeho vedením se...
Kyselé zelí, tak to zná snad každý, ovšem zelí nemusíme připravovat jen na jeden způsob. Zelí je neuvěřitelně variabilní. Zkuste ho třeba slané, sladké, teplé i syrové.
Nové díly úspěšného byznysového podcastu Ve vatě z dílny redakce Seznam Zpráv, který připravuje moderátorka Markéta Bidrmanová, budou bez experta Radovana Vávry.
Pokud plánujete pozvat několik přátel a oslnit je něčím skutečně výtečným z lokálních a sezonních surovin, pak vyzkoušejte recepty od jednoho z nejlepších slovenských šéfkuchařů Jaroslava Žídka z bratislavské restaurace...
Vepřové, kysané zelí, kynutá těsta. Na tom jsme přece vyrostli! Dnešní recepty pocházejí ze Slovácka a můžete je uvařit pod vedením Tomáše Šindeláře, šéfkuchaře restaurace Michal.