V Česku se každý rok vyhodí více než 730 tun jídla, které se zkazí nebo nepoužije. Lidé často zapomínají, co mají v ledničkách, nebo nakupují tolik jídla, že ho nestačí sníst. „Kolikrát ani neví, že určitá část...
Máte raději vánoční klasiku, nebo se o svátcích nebojíte experimentů? Slavné osobnosti se podělily o svá oblíbená slavnostní jídla. Zatímco Dagmar Patrasová (65) připravuje drůbeží kaldoun, herci Pavel Nový (73) a Ha Thanh...
Baví Vás žít zdravě pak by ve Vašem Androidu neměla chybět aplikace Fit recepty, která Vám ulehčí každodenní přípravu jídla. V rámci aplikace naleznete recepty roztříděné do jednotlivých kategorií Snídaně,...
Díky chytrému výběru správných ingrediencí a bylinek získá jídlo benefit v podobě posilovny těla i duše. Inspirujte se recepty a radami Ivany Tischlerové.
Podzim v kuchyni přeje houbám, to je bez debat. Pojďme si je ještě užít spolu s recepty Tomáše Lisky (51) z Mostu, který se zapojil i do populární kuchařské soutěže MasterChef Česko.
Konec roku je každoročně ve znamení setkávání se s rodinou. Připravují se tradiční jídla a obměňují rodinné recepty. Zkuste na slavnostní jídelníček zařadit některý z našich pokrmů.
Konzumace zvěřiny je nejen kulinářským zážitkem, ale i přínosem pro lidské zdraví! Divoká zvěř se živí potravou nalezenou ve volné přírodě, a díky tomu má její maso vysoký obsah vitaminů skupiny B, obsahuje i hořčík a...
Chcete se najíst rychle a zdravě? Přinášíme ukázku z nové knihy oblíbeného Břicháče Toma. Kuchařka Nejjednodušší recepty pro každý den láká na jídla ze surovin, které vždy najdete doma. U většiny receptů trvá příprava...
Myslivci budou mít povoleno prodávat více zvěřiny. Vyhláška, kterou předložilo do vlády ministerstvo zemědělství, má zvýšit odstřely spárkaté zvěře, která komplikuje zalesňování v době kůrovcové kalamity.
Myslivci i zpracovatelé zvěřiny zažívají vrchol sezony. Maso divočáků, srnců či jelenů však v tuzemsku příliš oblíbené není, a navíc domácím zpracovatelům kazí ceny dovoz levného masa ze zahraničí. Finanční výsledky...
Pětadvacetiletá Rosie Breenová z Velké Británie měla sto čtrnáct kilogramů, když se rozhodla změnit životní styl. Chtěla nahradit oblíbená nezdravá jídla zdravou variantou a začala se učit vařit. Dnes je z ní populární...
Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých příznivců zvěřiny. Spolu s několika šéfkuchaři jsme pro vás vybrali chutné recepty z kančího masa, ve kterých okusíte obě slavné...
Bývalá manželka exVyVoleného Petra Zvěřiny (40) Nikola (32) se dnes odpoledne vdala! Jejím druhým manželem se stal otec jejich dcery Anetky Pavel Brzák. Rodina se brzy rozroste o dalšího člena, protože modelka je v sedmém měsíci...
Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty a videorecepty to nakonec přece jen nemusí být tak náročné, jak by se mohlo zdát.
Pomohl už několika českým restauracím, mnoho mladých, ale i zkušených kuchařů naučil nové recepty. Své rodině ale šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (58) vyvařuje jen tři jídla pořád dokola.
V Karlovarském kraji loni výrazně klesl objem zpracované zvěřiny, zvěř ale myslivci střílí zhruba stejně. Místo zpracování v závodech zvěřinu nabízejí přímo oni, měli by však splnit přísné podmínky.
I lidé s celiakií či alergií na lepek si rádi pochutnají na tradičních pokrmech naší kuchyně. Jak slaná i sladká jídla připravit, aby si je užil i zbytek rodiny?