Zlaté listí na stromech a rybníkáři. I to je podzim. Šéfkuchař Hynek Vávra z restaurace Hliněná bašta vaří jídla, která dokazují, že poklady našich vod nemusejí skončit na stole jen jednou za rok v podobě smaženého kapra.
Pohanka prospívá našemu zdraví a tak bychom ji měli pravidelně zařazovat do našeho jídelníčku. Můžete z ní udělat třeba udělat skvělé karbanátky. Vyzkoušejte náš recept.
S rybí polévkou je to jako s bramborovým salátem. Každá rodina má jistě svůj recept na tu pravou a jedinou štědrovečerní polévku. Pokud ale máte chuť vyzkoušet letos něco nového, inspirujte se recepty šéfkuchařů. Ať už vás...
Ke štědrovečerní večeři patří rybí polévka. Bude to tradiční česká z kapra, nebo se letos vydáte na výlet za hranice? Nahlédněte do evropských talířů s Lukášem Nevyjelem, šéfkuchařem pražské restaurace Nota Bene.
Stejně jako na bramborový salát i na tradiční rybí polévku má každá rodina svůj vlastní recept. Jak ji má rád muzikant a herec Vojta Dyk a co chutná herci Matouši Rumlovi? S receptem své maminky se pochlubila herečka Ivana...
Špičkový šéfkuchař s bohatými zahraničními zkušenostmi David Valíček nachystal menu pro školáky! On i město Ostrava chtějí, aby děti jedly chutněji, zdravěji a za stejné peníze jako dosud. Vymysleli proto projekt Fajne...
Mořské ryby mají tolik benefitů, že do jídelníčku i nás Středoevropanů rozhodně patří. Jen namátkou omega-3 mastné kyseliny bystří mozek, jód prospívá štítné žláze a nízká energetická hodnota naší postavě.
Jsou bez rtuti a mikroplastů, nezemřela kvůli nim jediná ryba. Mají však proteiny, minerály, omega-3 mastné kyseliny jako rybí maso. Rybí maso to také je, jen vyrostlo mimo rybí tělo, říká ke svým produktům z laboratoře berlínská...
Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý rybí vývar. A pak už je to jen na vás, jak moc popustíte uzdu své fantazii a doplníte další ingredience. Nebo do jaké...