Dýňová polévka je tradiční podzimní jídlo, které je velmi jednoduché na přípravu. Jak tuto polévku připravují v hotelu The Mark, nám ukázal místní šéfkuchař Ondřej Koráb.
Dýňová polévka je tradiční podzimní jídlo, které je velmi jednoduché na přípravu. Jak tuto polévku připravují v hotelu The Mark, nám ukázal místní šéfkuchař Ondřej Koráb.
Receptů na dýňovou polévku existuje tolik, kolik dýně skrývá zrníček. Který je nejlepší? Určitě ten váš. Nechcete ale přece jen vyzkoušet i něco jiného?
Jíte kapří řízky jen s přemáháním a kvůli tradici? Zapomeňte na smažení a zkuste kapra jinak! Ochutnejte křehké kapří hranolky, »vytuněnou« polévku či lehký filet doplněné netradičními přílohami.
Brokolicovou polévku mnoho lidí nemusí a to je škoda. Co si budeme nalhávat – brokolice rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ať už pro svou barvu nebo typickou chuť. Možná ani vy polévku z brokolice do svého...
Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka tady se vším všudy. Včetně chladných a lezavých večerů, kdy se domů těšíme i proto, že si dáme pořádnou porci hutné a teplé...
Chcete vnést trochu té podzimní halloweenské atmosféry do bytu, na balkón nebo třeba před vchodové dveře? Pak určitě využijte dýni. Její zářivá oranžová barva skvěle rozzáří pošmourné dny. Nemusíte ale hned vyřezávat...
Kyselice patří spolu s frgálem a slivovicí k nejtypičtějším valašským specialitám. Šéfkuchař Pavol Pikulák z Velkých Karlovic svěřil svůj recept na oblíbenou zimní polévku.
Červená řepa je nejen lahodná, ale hlavně zdravá. Vyzkoušejte náš recept na studenou řepnou polévku a dodejte si před podzimem potřebné množství vitaminů.