Většina houbařů sbírá jen houby, které vyrostly ze země. Víte ale, že jsou i jiná místa, na nichž najdeme jedlé houby? Například na stromě nebo i pod zemí! Podle mykologa Michala Mikšíka se do lesa někdy hodí vzít i žebřík.
Aby nedošlo k omylu. Mezi vegetariánským a zdravým nemusí vždy platit rovnítko. Tentokrát ale přinášíme recepty na bezmasé pokrmy, které skutečně zdravé jsou. Uvařil je pro vás šéfkuchař restaurace Etnosvět Ondřej Panoš.
Postní krmě nemusí být jen nudná, šedá a nevábná čočka ze školní jídelny. Šéfkuchař Pavel Drdel ze strakonické restaurace Sůl a řepa ve své Postní kuchařce ukazuje recepty vskutku až luxusní a o některé z nich se...
Houby, houby, houbičky, už to zase začíná. Někde rostou jak o závod. Většina z nás houby miluje smažené, dušené, v polévce nebo v omáčkách. Houby se také krajově různě nazývají, suchohřiby, podhříbky, podborováky....
Když se řekne koláč, každému se vybaví meruňkový, švestkový, makový, tvarohový… jenže koláče nemusí být jen sladké. Máme pro vás tři recepty na tři slané. Mohou být výbornou svačinkou i večeří stejně jako...
Smoothie je nápojem dneška. Nejde však jen »obyčejný« džus. Kromě šťávy jsou ve smoothie rozmixované celé kusy ovoce. Je proto ideální svačinkou, která zasytí. Máme pro vás tři recepty, které musíte zkusit.
Po několika dnech nočních mrazů očekávají meteorologové o víkendu mírné oteplení, které opět může lákat masy lidí do lesa na houby. Pozorovatel přírody Rudolf Kovařík z Šindelové ale varuje, že přemrzlé houby mohou...
Konečně je tu jaro! A jaká jiná barva ho symbolizuje lépe než zelená? Do zelené se ale nemusí halit jen probouzející se příroda, ale i recepty! Inspirujte se...
Meloun je snad nejoblíbenějším letním ovocem. Zasytí, poskytne dostatek tekutin a navíc je takřka bez kalorií. Je osvěžující, sladký - prostě lahodný. Jíst se ale nemusí jen sám, zkuste naše recepty a uvidíte, jak se budete...
Že pečivo nemusí být jen příloha, ale i lahůdka skvělá sama o sobě, dokazují recepty od slavného cukráře a pekaře Josefa Maršálka. Provoňte si domov neodolatelným aroma čerstvě pečeného chleba, housek či bagetek…
Druhým rokem předvádí své kvality šéfkuchař Jiří Houška v romantickém restaurantu Jakub v Českém Krumlově. Pracoval pod Pohlreichem v Alcronu či v londýnské Ramsayho restauraci Maze, nyní kouzlí na jihu Čech. Ač se v tomto...
Žampiony, hlíva ústřičná, ale i klasické lesní houby jako hřiby, lišky nebo kozáci. My Češi jsme sice ve světě jedničky, co se týče houbaření, spoléhat se ale jen na plody lesa nemusíme. Houby lze pěstovat i na zahradě,...
Žampiony, hlíva ústřičná, ale i klasické lesní houby jako hřiby, lišky nebo kozáci. My Češi jsme sice ve světě jedničky, co se týče houbaření, spoléhat se ale jen na plody lesa nemusíme. Houby lze pěstovat i na zahradě,...
Hledáte rozmanitost chutí? Najdete ji na špejli či jehle. Čtyři recepty na báječné špízy vám dnes nabízí šéfkuchař restaurace Počernického pivovaru Dominik Branyš.
Léto je čas, kdy v našem jídelníčku nechybí houby v nejrůznějších úpravách. Inspirujte se prověřenými recepty Zdenky Kryspínové, která je nejen fotí, ale také si na nich ráda pochutnává.