Hospodští z iniciativy Chcípl PES vzájemně sdílí návod, který radí, jak mít i přes vládní zákaz otevřenou restauraci. Opatření se podle nich nevztahuje na provozovny, které neslouží veřejnosti. Provozovatelům tak radí, aby...
V restauracích by mohlo podle zástupců oboru místo kontroly negativních testů na koronavirus stačit vyvěsit sdělení, že obsluhováni budou jen hosté splňující podmínky stanovené ministerstvem zdravotnictví. Odpovědnost by tak...
Gastro bije na poplach, už toho máme dost! S rendlíky a naběračkami se na vládní představitele chystají demonstranti, které svolal kuchař a majitel bistra Petr Pilát. Lidé z pohostinství chtějí dát najevo, co si myslí o krocích...
Ostravský kuchař David Valíček se k současné vyhrocené situaci v restauratérství staví pozitivně. Peníze od státu nevyžaduje, naopak tvrdí, že česká gastronomie má před sebou skvělý rok. Vidí totiž šanci na změnu. A to...
Restauratéři a hospodští přesně zjišťují, co konkrétně budou od hostů od listopadu požadovat a jak se k nim mají chovat v případě, že to odmítnou. Lehce jim není.
S tříměsíční uzavírkou mají potravináři a hospodští zkušenosti už z jara. Dodavatelé do gastronomie přišli o miliony, které jim nikdo nekompenzoval. Teď se znovu budou zbavovat jídla. Končit může v koši i bankách. A pivu...
Skandální způsob jednání operátora na lince záchranářů, který nechal pacienta zemřít, pobouřil polskou veřejnost. „No tak umře. Každý umře...posílám tam policii,” řekl ve středu operátor z Kališe na západě Polska...
S rozšiřováním asistenčních systémů a konektivitou auta se bude brzy měnit i způsob, jak ho opravujeme nebo jak si ho vůbec kupujeme. Přijde doba, kdy se i běžná auta budou opravovat na dálku, myslí si prodejce aut.
„V září 2001, po spadlých věžích v New Yorku, se říkalo, že svět, jak ho známe, už není. Myslím, že to je slabý odvar proti tomu, co nastane, až teď skončí svět, jak ho známe dosud,” říká frontman skupiny Tři sestry Lou...
Kulinářský pořad Prostřeno se u nás stal nepopiratelným fenoménem. Diváci si představovali, jak u sebe doma pohostí neznámé lidi. Možná si ale nakonec řekli, že televizní štáb by na ně byl příliš. Trojice přátel se ale...
Některé vynikají velmi nestandardními ingrediencemi, jiné jsou výzvou pro specifickou přípravu. Další překračují etické hranice. V našem seriálu Extrémní gastronomie vám servírujeme jídla, která si na stůl nedá každý....
Jak se změnila česká kuchyně za posledních sto let? Které
suroviny teď jíme častěji než v letech 1950 či 1989 a proč?
Jak dlouho vydělával na oběd dělník za první republiky,
která je až idealisticky považovaná za zlatou éru...