Tvořily nedílnou součást rakouskouherské kuchyně, díky tomu se i v současnosti vaří jak u nás, tak v Rakousku, Bavorsku či Tyrolsku. Čtyři méně frekventované druhy knedlíků můžete vyzkoušet spolu s šéfkuchařem pražské...
Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským jarním rolkám nebo báječným thajským polévkám s kokosovým mlékem, pak rozhodně nepřestávejte číst. Redaktorka OnaDnes.cz se totiž...
Bradavice jsou nepříjemným kožním útvarem, který se objevuje nejvíce na rukou, nohou, ale i na obličeji nebo genitáliích. Mohou se odstraňovat kapalným dusíkem (lokální zmrazení), chirurgicky, laserem, pomocí speciálních léčiv,...
Chřipková epidemie poslala do postelí už několik set tisíc lidí. A letos je nemoc opravdu agresivní, často nemocní končí v postelích s horečkami, které atakují hranici 40 °C po několik dnů! Pokud se rozhodnete nebojovat s...
Když vám v hlavě nesnesitelně tepe, píchá nebo buší, nemusí úlevu přinést jenom tabletky z lékárny. Než sáhnete po osvědčených pilulkách, zkuste šetrnější alternativy přímo z přírody. Sestavili jsme seznam těch, které...
Výborně chutná k houbové omáčce a uzenému se špenátem, a co teprve k bůčku nebo pečené kachně se zelím! Bramborový knedlík je prostě pýchou české kuchyně. Jen se musí povést.
Karlovarský knedlík je senzační a jednoduchá příloha. Nemusíte se trápit s kynutím a výsledkem. Povede se prostě každému. Hodí se výborně k jemnějším omáčkám, jako je třeba svíčková nebo šípková.
Úpal, bodnutí hmyzem a průjem – tři nejčastější zdravotní problémy, které nás v teplých měsících mohou pěkně potrápit. Máme pro vás několik babských rad, které vám zaručeně pomohou.
Brokolicovou polévku mnoho lidí nemusí a to je škoda. Co si budeme nalhávat – brokolice rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ať už pro svou barvu nebo typickou chuť. Možná ani vy polévku z brokolice do svého...
Dýňová polévka je tradiční podzimní jídlo, které je velmi jednoduché na přípravu. Jak tuto polévku připravují v hotelu The Mark, nám ukázal místní šéfkuchař Ondřej Koráb.
Dýňová polévka je tradiční podzimní jídlo, které je velmi jednoduché na přípravu. Jak tuto polévku připravují v hotelu The Mark, nám ukázal místní šéfkuchař Ondřej Koráb.
Stejně jako na bramborový salát i na tradiční rybí polévku má každá rodina svůj vlastní recept. Jak ji má rád muzikant a herec Vojta Dyk a co chutná herci Matouši Rumlovi? S receptem své maminky se pochlubila herečka Ivana...