Pohanka je plná vitaminů a minerálů a působí příznivě na náš cévní systém. I proto byste ji měli alespoň občas zařadit do jídelníčku. Uvařte si z ní pohankový salát s medovým dresinkem.
Zelenina je pro naše zdraví klíčová, proto bychom si ji měli dopřávat každý den. Teď v chladném počasí je ideální si ji připravit v podobě teplého salátu.
Dýně hokkaido má vysoký obsah vitaminů A a C a je dobrým zdrojem vlákniny. Cizrna je zase skvělou potravinou pro vegetariány a vegany, protože je bohatá na bílkoviny a železo.
Tradiční mistrovství světa, v němž každý rok soutěží nejtěžší dýně vypěstované v dané sezoně, letos vyhlásilo nového rekordmana. Stala se jím dýně z Minnesoty, které komisaři navážili výrazně přes 1200 kilogramů.
Úkolem Marka Fichtnera je udržet v bezchybném chodu kuchyni prestižní pražské restaurace Červený jelen. V pozici executive chefa vymýšlí menu a učí kuchaře, jak ho perfektně připravit. Zkušenosti Fichtner získal v zahraničí,...
Máslové škeble patřily mezi oblíbené vánoční cukroví našich babiček. Upéct toto cukroví je přitom velmi snadné. Pokud chcete, aby se vám i dobře vyvalovalo, tak použijte výhradně české máslo a těsto nechte odležet....
Šéf studené kuchyně v Zátiší Group Tomáš David nám ukázal, jak se v jejich novém podniku Café Rudolfinum dělá velmi oblíbená dýňová pomazánka. Stačí vám dýně, balkánský sýr, lučina, sůl a pepř.
Není velkým překvapením, že v rodině šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha se o štědrovečerní tabuli stará převážně on sám. „Ráno vstávám vždy první, protože vstávám brzy. Salát, to je moje. Kapra si vždy koupím už den...