O microgreens neboli mikrobylinkách se v poslední době často hovoří v souvislosti se superpotravinami, tedy potravinami nabitými vitaminy, minerály a antioxidanty. Málokdo ale již ví, že se v podstatě jedná o vývojové stádium...
Microgreens vyrůstající ze semen klíčků představují doslova vitamínovou bombu a jsou přímo nabity zdraví prospěšnými látkami. Zařadit je do běžného jídelníčku je přitom velmi snadné.
Brambůrky jsou bezesporu jednou z nejoblíbenějších pochoutek na světě. Už jste někdy přemýšleli o tom, proč, když otevřete sáček, nedokážete s nimi přestat? Co nás nutí jíst je stále dokola, i když víme, že nejsou zdravé?
Kdo nejí zdravě, není cool. Recepty na zhubnutí, detoxikační kúry, debaty, proč nejíst a proč jíst maso či vejce, pít, či nepít kravské mléko nebo proč vyloučit určitou zeleninu, neberou konce. Podle brněnské lékařky Miroslavy...
Všichni víme, že podvádět se nemá. Přesto 48,7 procenta Čechů přiznává, že byli své manželce nevěrní. Proč? A proč pak většina mužů nakonec bere zpátečku a vrací se domů? „Zkuste jíst každý den svíčkovou. Jednou se...
Jíst, nebo nejíst? „Samozřejmě že jíst! Bez masa se vyvážená strava neobejde, protože jsme všežravci. Maso je důležité nejen pro růst a regeneraci, ale také pro imunitní systém,“ tvrdí imunolog Petr Šíma. Většinu života...
Podle odborníků na správnou výživu bychom měli jíst pětkrát denně. To znamená, že kromě snídaně, oběda a večeře je prostor i pro dvě svačinky. Poradíme, jak správně jíst.
Datle jsou obzvláště bohaté na velké množství vitamínů a minerálních látek, což z nich dělá nedocenitelnou potravinu. Říká se jim také chléb pouště. Přečtěte si, proč byste je měli zařadit do jídelníčku i vy.
Prudké zdražení potravin donutilo mnoho lidí změnit jídelníček. Neznamená to ale, že musíme jíst nekvalitně. Právem oslovení gastronomičtí odborníci mají několik základních rad.
Herečka
Ivana Jirešová (43)
po letech začala jíst maso. V posledním roce její tělo řeklo "stop vegetariánství" a kvůli fyzickým aktivitám začala jíst bílkoviny...
Lidé by měli jíst skutečné jídlo, ne náhražky. „Potraviny základní, minimálně průmyslově zpracované a jídla z nich. Ty obsahují maximum živin, zasytí a nepřejídáme se jimi,“ říká v rozhovoru pro MF DNES specialistka...