Jako v prvotřídní restauraci si musejí připadat zdravotníci na dvou covidových odděleních Fakultní nemocnice Brno. Skvělé menu pro ně totiž připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák (42), oceněný dvěma michelinskými hvězdami.
Co je na dnešním menu zvláštní? Neobsahuje lepek. Šéfkuchař restaurace hotelu Port na břehu Máchova jezera Jaroslav Chýle ukazuje, jak sestavit menu, aby si nikdo nevšiml, že jídlo je čímkoliv limitováno.
V Masarykově nemocnici v Rakovníku mají už od září nevšední výpomoc. Pacientům zde rozváží jídlo vystudovaný advokát. Ondřej Mánek, který v nemocnici dobrovolničí jako sanitář, přitom musel překonat svůj strach...
Italský michelinský šéfkuchař Massimo Bottura si na předměstí Milána otevřel novou restauraci. Scházet se v ní ovšem nebude smetánka, ale naopak lidé bez domova nebo ti, jejichž finanční situace není zcela příznivá. Ačkoli si...
Lahodná smetana jídlo zjemní, dodá mu delikátní chuť. A pokud to s ní nepřeženeme, odpustíme jí i ty kalorie. Dnešní smetanové menu pro vás připravil šéfkuchař restaurace Babiččina zahrada Radek David.
Kvalitní sýr dokáže jídlo povýšit, ale klidně být i jeho chutným základem. Následující menu sestavil šéfkuchař Leonardo di Clemente, jehož tvorbu můžete ochutnat v restauraci Cotto Crudo. Nechte se inspirovat tím, jak se vaří...
Do vánoční atmosféry už se halí i většina pražských restaurací. Stejně tak i zdejší podniky, jejichž chod má na starosti šéfkuchař David Kalina. Svá menu sestavuje podle chuťové paměti. To letošní vánoční čerpá ze...
Opavští senioři a všichni další obyvatelé, kteří si nedokážou zajistit v době epidemie koronaviru stravování, si mohou opět od města objednávat jídlo. Rozvoj pokrmů potřebným až domů zajistí pracovníci Českého červeného...
Ve svém království chystá vyhlášený kuchař Petr Erin Kováč spoustu laskomin, jenže v éře koronaviru se svými spolupracovníky i on bojuje o přežití. Obědové menu z jeho restaurace v centru kurýři rozváží na bicyklech a...
Britský šéfkuchař a majitel několika restaurací Mike Robinson se rozhodl, že v jeho podniku se již nebudou podávat ve všední dny obědy. Důvodem je přetížený personál, který nemá dostatek volna. Od změny si rovněž slibuje...
Belgie, to je země, která je po celém světě známá mimo jiné díky tradičním vaflím. Belgický šéfkuchař Yves Mattagne se rozhodl, že je na čase známou pochoutku trochu vylepšit a místo obvyklé zmrzliny či šlehačky servíruje...
Známý šéfkuchař a držitel michelinské hvězdy Ilaria Vinciguerra vyzývá kolegy, aby své restaurace otevřely dětem. Vymezovat se vůči nim totiž považuje za absurdní.
Pokud jste nikdy nebyli ve vyhlášené michelinské restauraci Fäviken a nemáte rezervaci na letošní sezonu, už se do ní nikdy nepodíváte. Švédský šéfkuchař Magnus Nilsson se rozhodl úspěšný podnik zavřít a věnovat se rodině.
Hervé Rodriguez, šéfkuchař, který byl v Paříži oceněn michelinskou hvězdou, otevře v Praze 30. června špičkovou francouzskou restauraci. Chce tu nabízet zážitkovou kuchyni za dostupné ceny. „Není problém najít v Česku...