Vědci z univerzity v Sydney zkoumali vliv jídelníčku na to, jak muži připadají ženám atraktivní. Lépe dopadli ti, kteří snědli více ovoce a zeleniny. Horší výsledky byly spojeny s konzumací většího množství sacharidů.
„Spotřební návyky Čechů se po Sametové revoluci výrazně proměnily. Lidé jedí více drůbežího masa, ovoce a zeleniny. Naopak byla omezena konzumace vepřového a hovězího masa,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
Jahody, broskev, nektarinky, meruňky, třešně, melouny… spousta čerstvého ovoce je to pravé v našem letním jídelníčku. Zkuste z ovoce připravit třeba i netradiční moučníky, máme pro vás čtyři rychlé a hlavně zdravé...
Stravovací zvyklosti Čechů se mění. Jíme více masa a mléčných výrobků, ale méně obilovin. Loni byla spotřeba potravin průměrně 785,6 kilogramu na osobu, oproti roku 2016 to byl nárůst o 1,9 procenta. Ve čtvrtek o tom informoval...
Češi loni snědli více masa, ovoce a mléčných výrobků a vypili více mléka, nealkoholických nápojů i minerálních vod. Naopak omezili konzumaci pečiva. Na každého obyvatele České republiky připadlo 771 kilogramů potravin,...
Test spotřebitelského sdružení dTest potvrdil, že se do Česka dostávají potraviny v nižší kvalitě, než jakou mají v Rakousku a Německu. Týká se to zejména privátních značek obchodních řetězců. Pouze ve dvou z 27 výrobků...
Češi si v posledních třiceti letech více oblíbili obiloviny, luštěniny, zeleninu a ovoce. Poklesla naopak spotřeba konzumního mléka, masa, brambor a cukru. U masa se téměř vyměnila spotřeba hovězího a drůbežího masa, mimo...
Jak vypadá to, co jíme, ještě předtím, než to doputuje do lednic supermarketů nebo na náš talíř v restauraci? Nabízíme pohled do zpracovatelských závodů napříč kontinenty.
Paniku vyvolala zpráva neziskové organizace Pesticide Action Network (PAN), že ovoce, které v Evropské unii jíme, je plné nebezpečného pesticidu chlorpyrifosu. Obsahovaly ho především citrusy a jablka. Mluvčí Státní zemědělské a...
Růst spotřeby potravin v Česku pokračoval i v roce 2021. Zvýšila se konzumace mléčných výrobků, hovězího, vepřového i drůbežího masa, rýže a brambor, a především ovoce a zeleniny. Klesla spotřeba obilovin v hodnotě mouky,...
Americká vláda zveřejnila doporučení k vyváženému a zdravému jídelníčku. Lobby producentů masa ho značně ovlivnilo a tak se v něm nedoporučuje jeho vyloučení ze stravy. K velkému rozhořčení uznávaného odborníka profesora...
Složení naší stravy se v dlouhodobém pohledu mění, potvrdili statistici. V loňském roce jsme snědli nejvíc drůbežího masa od roku 1948. Jeho spotřeba se zvýšila na 27,3 kilogramu na osobu za rok, informoval v tomto týdnu Český...
Není pochyb o tom, že je ovoce plné vitamínů, stopových prvků a patří do zdravého a vyváženého jídelníčku. Nicméně v omezeném množství a konzumované ve správný čas. Jinak má tendenci se ukládat v podobě tělesného tuku....
Češi v minulém roce snědli více masa, ovoce a mléčných výrobků a vypili více mléka, nealkoholických nápojů i minerálních vod. Naopak omezili konzumaci pečiva. Celkově snědli o 1,6 procenta jídla více. Údaje zveřejnil ve...