Křupavé, voňavé a zdravé pečivo upečeme v domácí pekárně podle originálních receptur. Už žádné zmrazené polotovary, plné stabilizátorů a umělých dochucovadel.
Hudba, filmy, výstavy, tematické večery, literární pořady, ukázky gastronomie a ochutnávky typických francouzských specialit nabídne v Plzni od 19. října do 7. listopadu 23. ročník festivalu Bonjour Plzeň! I když je tématem...
Když se rozpovídá o své voňavé a křupavé klobáse v bagetě, lesknou se mu oči a sliny se sbíhají jemu i vám. O litvínovské dobrotě ze stánku básní hokejoví fanoušci napříč republikou. Stejně jako Mona Lisa pro Leonarda da...
Nemohl se dočkat. Řadu dnů procházel školák Jakub Šustek (14) z Raškovic na Frýdecko-Místecku tržnici. Těšil se, až narazí na nakládačky a bude moct začít zavařovat.
I preclík má svůj den, a ten připadá na dnešek! Základem preclíku je těsto, které se vyválí do tenkého válečku, jenž se stočí do kruhu a tenké konce se překříží a přilepí. Jeho vznik a specifický tvar mají údajně na...
Vánoční čas patří také hodování. A pokud jste si včera pochutnávali na křupavé drůbeží pečínce, je dnes ta správná chvíle na poctivou českou omáčku. Dokonale se k ní hodí nejen hovězí, ale také zvěřina. Inspirujte se...
Jsou sypané mákem nebo solí, kynuté či nekynuté, křupavé nebo měkké, velké či malé, a dokonce se se vyrábějí i nasladko nebo se namáčejí do louhu. Řeč je o preclících!
Jsou sypané mákem nebo solí, kynuté či nekynuté, křupavé nebo měkké, velké či malé, a dokonce se se vyrábějí i nasladko nebo se namáčejí do louhu. Řeč je o preclících!
Ani pětihvězdičkové kuchyně nemohou vždy soupeřit s lahodnou vůní domácího dušeného hovězího, křupavé pečínky nebo právě upečeného čokoládového koláče připravených zkušenou babičkou. A právě tuto skutečnost využil...
Sladkokyselé, křupavé, dochucené přesně tak, jak to máme rádi. Zkrátka není nad to zakousnout se do pikantní nakládané okurčičky. Třeba takový řízek nebo sekanou či čočku si bez nich ani neumíme představit. K některým...
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní zakousnout. A nezapomeneme samozřejmě ani na sladkou tečku v podobě...
Puntíkaté sáčky, do nichž se zabalí chleby a díky tomu je zázračně uchovají bez plísní a křupavé na několik dní, jsou v Praze poměrně populární. Tvůrkyně Chlebousků, Magdalena Hájková (39), se inspirovala v zahraničí, i...