Pesto původně pochází z Itálie, ale na našem středoevropském stole už docela zdomácnělo. Jde o hustou omáčku, jejímž základem je bazalka rozdrcená v hmoždíři. Zkuste se Italy inspirovat a připravit si pesto na chalupářský...
Jíte kapří řízky jen s přemáháním a kvůli tradici? Zapomeňte na smažení a zkuste kapra jinak! Ochutnejte křehké kapří hranolky, »vytuněnou« polévku či lehký filet doplněné netradičními přílohami.
Máte rádi čerstvý špenát a chcete ho mít stále k dispozici? Zasaďte si čtyřboč neboli novozélandský špenát. Zajistíte si nikdy nekončící přísun vynikající a zároveň zdravé listové zeleniny.
Pražský primátor Zdeněk Hřib na Staroměstském náměstí tradičně rozdával rybí polévku a houbového kubu. Pro zájemce byly přichystány dva tisíce porcí polévky a tisíc porcí kuby. Lidé čekali ve frontách, mnoho z nich si...
Medvědí česnek zažívá v posledních letech velký návrat do našich kuchyní. A je tomu velmi dobře, protože tato bylina rostoucí v lesích má na náš organismus podobné pozitivní účinky jako klasický česnek paličkový. Jeho...
Na Staroměstském náměstí letos jako každý rok na Štědrý den rozlévali členové magistrátu rybí polévku. Jídlo zdarma nabízela například i primátorka Adriana Krnáčová (ANO). Lidem polévka chutnala dokonce více než loni,...
Rajčata jsou v Česku velmi populární a našla si místo na kdejaké zahrádce či balkoně. Pokud je vaše sklizeň tak bohatá, že ji nestačíte sníst, uchovejte si její chuť po celý rok.
Na Staroměstském a Václavském náměstí mohou lidé přijít zdarma ochutnat rybí polévku. Od 11:00 ji budou rozlévat pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) a starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09). Tradiční vánoční pokrm...
Víte, že každá domácnost ročně vyplýtvá okolo 25 kg potravin? A velkou část z toho tvoří odkrojky zeleniny, které zbudou po vaření či jiném zpracování. Přitom lze takové plýtvání výrazně omezit a zeleninu využít od...
Věřte, že se vám vyplatí oblíbit si špenát a používat ho nejen jako potravinu. Kromě zdravotních benefitů totiž překvapivě nabízí i ty zkrášlovací. A nejsou nikterak zanedbatelné.
Špenát? Fuj! Zatímco někdo mu s nechutí přezdívá zelený fujtajbl, pro jiného je to ingredience, se kterou si v kuchyni dokáže vyhrát. Zeleně zbarvená zelenina, která se proslavila především díky Pepku Námořníkovi, nevoní...
Brokolicovou polévku mnoho lidí nemusí a to je škoda. Co si budeme nalhávat – brokolice rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ať už pro svou barvu nebo typickou chuť. Možná ani vy polévku z brokolice do svého...