To, co je jinde ve světě pochoutka, je u nás často bráno za bizarní a odpudivé. Dvojnásob to platí, co se týče pokrmů připravených z hmyzu. I přesto mnohým zvědavost nedala a na červy a cvrčky stáli v rámci Prague food festivalu dlouhé fronty. Po hmyzu s
Je libo špíz se šváby? Restované saranče? Nebo spíše štíra na víně a na česneku? I tak může vypadat tříchodové menu v běžné restauraci. Za několik (desítek?) let. V to alespoň doufá velká zastánkyně a propagátorka hmyzu...
Jak chutná moučný červ s čili a česnekem, cvrček na másle, smažený šváb nebo saranče restované na červeném víně? Netradiční gurmánský zážitek přichystala pro odvážné návštěvníky Městská knihovna v Chebu.
Dobrá zpráva pro všechny milovníky jídla, gurmány a labužníky! Začala největší třídenní gastronomická událost Prague Food Festival. Pod širým nebem na Vyšehradě můžete navštívit až 40 stánků, kde vám nejlepší...
Desítky zájemců přišly ve Velehradě na Uherskohradišťsku na akci nazvanou Hmyz na talíři. Kromě degustace pochoutek byla k vidění dvouhodinová show zkušených hmyzích kuchařů Milana Václavíka a Davida Švejnohy.
Izraelští a američtí vědci se přetahují, kdo dokáže lépe využít hmyzí čich v robotice – třeba pro detekci bomb. Zatímco Američané vyvinuli kyberkobylku, Izraelci je předčili sarančím robotem.
V pražské zoologické zahradě mohou návštěvníci v sobotu a v neděli ochutnat nejrůznější hmyzí speciality. Součástí víkendového hmyzího festivalu je i krmení hmyzožravých zvířat. Tradiční akce má lidem představit...