Alergie, vyrážky, žaludeční potíže a v nejtěžších případech i start rakoviny. Za to vše mohou podle některých odborníků chemické přísady, tzv. éčka, která se přidávají do potravin.
Alergie, vyrážky, žaludeční potíže a v nejtěžších případechi start rakoviny. Za to vše mohou podle některých odborníků chemické přísady, tzv. éčka, která se přidávají do potravin. Blesk přináší kapesní přehled těch nejškodlivějších. A navíc varuje před da
V nekriticky pojatých článcích o éčkách se dočtete o potravinách zamořených chemií. A dokonce i o rakovinotvorných látkách, které si nic zlého netušíce posíláme do těla. Ale to není všechno.
Kupujete si potraviny s označením bio, protože věříte, že je v nich jen čistá příroda? Nebuďte zbytečně důvěřiví! V bio výrobcích jsou éčka, která můžou škodit zdraví.
Z písmena E na etiketách se stal jeden z největších potravinových strašáků. Ale tolik "populární" éčka nejsou jen ta špatná, mnoho z nich patří mezi přírodní látky. Jak se v nich vyznat? Spolu s výživovými specialisty Karolínou Hlavatou a Petrem Havlíčkem
Češi se při nákupu potravin řídí především podle ceny a doby trvanlivosti. Pozor si dávají na chemikálie a tzv. éčka, méně důležitá je pro ně nutričními hodnota. Ukázal to průzkum společnosti SANEP, který byl proveden na reprezentativní skupině 12 623 res
Honění se za lepším výsledkem často přináší pouze neplechu. Ať už je to ředěný alkohol metylem, či dopované slepice nebezpečnými éčky. Právě na uměle přibarvované žloutky přišla nyní kontrola!
Snaha prodejců je jasná: Výrobek musí dlouho vydržet, vypadat dobře a ještě zákazníkům chutnat. Jenže aby se docílilo především potravinové »dlouhověkosti«, přidávají se éčka.
Pokud vás zajímá, co jíte, určitě sledujete na obalech tzv. éčka – čili látky, které se do potravin přidávají, aby déle vydržely, lépe chutnal, voněly či vypadaly. Ne všechna éčka jsou ale závadná.