Jahody a rebarbora jsou skvělá kombinace. A když si z nich uděláte osvěžující studenou polévku, určitě si pochutnáte. Navíc si budete připadat jako o prázdninách!
Rebarboru také známe jako reveň. Koláč z ní je voňavý, šťavnatý, příjemně kyselkavý. Jenomže si ho nemůžeme dát kdykoli, rebarbora totiž skrývá zrádné tajemství.
Rebarbora neboli reveň nejen že skvěle chutná, navíc je bohatá na vitamíny a minerály. Podle lidových zvyklostí by se ale měla jíst jen do sv. Jana, tedy do 24. června, poté se v ní vytváří příliš mnoho kyseliny šťavelové,...
Někomu je její kyselá chuť protivná, jiný na ni nedá dopustit. Málokdy však najdete strávníka, jemuž by byla rebarbora lhostejná. Tajemství tkví ve správné přípravě a dostatku cukru, pak jsou pokrmy s ní jedna báseň. Jen při...