Kapr k české vánoční tradici neodmyslitelně patří. Vyzkoušejte ho v méně tradiční úpravě na medu s ořechy nebo jako pikantní naložené pepřenky, které udělají parádu i při oslavách Silvestra.
Kapr na talíři? Tak maximálně o Vánocích, má to nastaveno většina z nás. Přitom se kapr v české kuchyni dřív docela používal, konstatuje kuchařka Anna Vejvodová z táborského bistra a vinného baru Thir. Janu Punčochářovi s...
Produkce medu v ČR v posledních letech prudce klesla. Zatímco do roku 2020 vyprodukovaly včely podle údajů Českého statistického úřadu každoročně kolem osmi až devíti tisíc tun sladké pochoutky, v roce 2020 se výroba propadla na...
Antibiotika v medu nesmí být! Spotřebitelský test Blesku ale odhalil v jednom dovezeném medu antibiotickou látku dapson – v EU zakázané veterinární léčivo. Blesk už podal stížnost Státní veterinární správě, která se...
Čtyřicet pět kilo medu stočil před několika dny temelínský včelař Sergej Vlačiha. Medu se energetici dočkali jen měsíc poté, co v parku u svého Infocentra instalovali čtyři včelí úly. Do prodeje ale tento včelí produkt nepůjde...
Letošní produkce medu bude opět podprůměrná, odhaduje firma Medokomerc, která je jednou z největších firem v ČR specializujících se na výkup medu a jeho následný prodej. Mohla by činit 5000 tun, podobně jako loni, řekl dnes...