Jedna z hospod v hlavním irském městě Dublinu přišla s unikátní akcí - svým návštěvníkům nabízí pivo zdarma výměnou za pytel odpadků, které nasbírají v blízkosti nedalekého vodního kanálu. Majitelé podniku se nevšedním...
Světoví pivovarníci překvapili už mnohokrát. Vyráběli zelené pivo, mok z tvrdého chleba, i pivo silné jako absint. Další nečekané eso teď vytáhli vědci. Chtějí svět přesvědčit o tom, že pivo se obejde bez chmele a přitom mu...
S uzavřením hospod a restaurací na jaře 2020 se prodeje sudového piva ze dne na den propadly takřka na nulu. Nyní po jejich znovuotevření se pivovarníci soustřeďují na samotné hospody a kvalitně čepované pivo. K tomu ovšem...
Již podeváté je v prodeji Velikonoční zelený speciál ze Strakonic. V nabídce ho má Pivovarská prodejna na strakonickém Podskalí, vybrané prodejny COOP, distribuční centrum v Holasicích u Brna a hlavně restaurace a hospody, kde mají...
Do oblíbené hospody to štamgasti většinou mají maximálně pár set metrů. Jak daleko byste ale byli ochotni vyrazit pro pivo zdarma? Ti, kteří chtějí bezplatně pozvednout orosenou pintu v nejodlehlejší krčmě Skotské vysočiny, se...
Pivo bylo dříve v Česku tahounem v gastronomickém průmyslu, nyní se stává pro provozovatele hospod problémem, řekl člen představenstva Asociace malých a středních podniků ČR Luboš Kastner pro televizi CNN Prima News.
Pivovarníci podobně jako restauratéři upozorňují na to, že hostinští nemají právo vyžadovat doklady pro vstup na zahrádky. Chtějí, aby ministerstvo zdravotnictví určilo konkrétní povinnosti pro zákazníky i provozovatele tak, aby...
Změny v DPH dopadnou i na točené pivo. Pivovary se tak bojí zániku hospod a chtějí tomu zabránit. Nabízejí tedy i peníze a poradenství. Lahváče v akci totiž koupíte za 9 Kč, točené až za 70 korun. To by chtěl změnit Jakub...
Popularita tankového piva je stále na top příčce a po všech peripetiích v období, kdy byl provoz hospod a restaurací omezen pandemií, se do tankoven vrátil život. Proč je tankové pivo lepší?
Uvařit pivo se ziskem je pro zpracovatele českého zlata těžší a těžší. Kromě vysokých cen za energie sládky trápí i odliv lidí z hospod. Více než na množství proto sází na pivní speciály a rozšíření portfolia i na nealko...
Pro návštěvníky britských hospod bylo donedávna největší dilema zda si dají whisky, nebo pivo. A když pivo, tak jestli čepované, nebo lahvové, malé, či velké. Nyní však Britové čelí nové a stále častější otázce: dát,...
Každý den se asi 10 % baget a chleba ve francouzských pekárnách neprodá, uvádí agentura pro životní prostředí ADEME. Podnikaví pivovarníci přišli na to, že z nich lze vařit pivo, píše server Le Parisien.
Fanoušci hořkého piva se dočkali. Radegast Ratar, výčepní speciál z nošovického pivovaru, dorazil v čepované variantě do hospod a restaurací. Pro všechny záchranáře a zdravotníky je navíc během června první pivo zdarma jako...
Zelený čtvrtek je tradičně oblíbeným svátkem v moravské metropoli. Připravena je řada akcí a připravte se, pivo poteče proudem! A bude zelené! Městem se bude projíždět speciální zelená tramvaj a na Mendlově náměstí...
Až 60 tisíc korun za dva měsíce, obědy zdarma i bonusy za přivedení brigádníka. E-shopy lákají do svých řad lidi na výpomoc, aby zvládly historicky největší předvánoční ruch. Češi letos na internetu rekordně utrácejí....
Česko a pivo k sobě neodmyslitelně patří. Celá řada hospod či restaurací si pro svůj podnik vaří vlastní pivo. Najde se ale i spousta nadšenců, kteří si z toho udělali hobby a pivo vaří u sebe doma. Mezi tyto nadšence patří...