Psal se 7. únor 1873, když soud do rejstříku zapsal novou brněnskou pivovarskou společnost, u jejíhož zrodu stáli židovští podnikatelé Josef Mandl a Hermann Hayek. Právě oni nechali v Brně na úpatí Žlutého kopce hned vedle...
Objem výroby starobrněnského zeleného piva se opět přibližuje k předpandemickým hodnotám. Sládci v těchto dnech připravují 4520 hektolitrů, což je o 735 hektolitrů více než loni.
Pivovar Starobrno letos přistoupil k redesignu obalů svých produktů, které se nově dočkají jednotné podoby i modernějšího barevného provedení. Nové grafické zpracování vychází také ze symbolů akcentujících silné historické...
Na Sicílii se začalo vařit pivo pod kontroverzním názvem Minchia, což je v sicilském dialektu vulgární termín pro mužský pohlavní orgán. Slouží k vyjádření pocitů radosti, překvapení a hlubokého údivu, napsala agentura ANSA.
Pardubický pivovar v pátek nadobro zavře svůj provoz. Piva Hořká 12 ze sklepa, Vilém 11, Arnoštova hořká 10 nebo Porter, se budou však vařit dále. Jejich výroba bude pokračovat v pivovaru Ostravar a navíc piva ponesou logo Pernštejn.
Co muži milují? Přece pivo a ženy. V Polsku začali vařit produkt z kategorie 2 v 1! Mok s příměsí esence ženskosti – pivo kvašené za použití vaginálních kvasinek!
Co muži milují? Přece pivo a ženy. V Polsku začali vařit produkt z kategorie 2 v 1! Mok s příměsí esence ženskosti – pivo kvašené za použití vaginálních kvasinek. Výrobci použili kvasinky české modelky Alexandry Brendlové......
Chmely z USA a tinktura z konopí dodávaná během procesu výroby zastudena. To je část tajemství nového piva, které se začalo vařit v řemeslném pivovaru Lucky Bastard v brněnských Medlánkách.
Zelený čtvrtek je tradičně spojen s velikonočními pivními speciály. Ani letošní rok není pro tuzemské pivovary výjimkou. Zelené pivo tradičně uvařili v Brně, ostatní pivovary však nezůstávají pozadu. Velikonočně...
Kdo byl před dvěma lety v Dánsku na největším hudebním festivalu v severní Evropě a má rád pivo, může si už brzy pochutnat na své vlastní moči. Tedy alespoň zprostředkovaně. Dánský pivovar se totiž rozhodl k výrobě...
Severní Korea se pyšní novým pivem vařeným údajně exkluzivní technikou. Státní list Rodong Sinmun informoval, že pivovar Taedonggang využívá při výrobě pšenici místo ječmene, díky čemuž „je pivo lepší než dosavadní piva,...
Pětatřicetiletá Katharina Kurzová je důkazem, že lze začít vařit chutné pivo, které se navíc stane velmi žádaným na trhu, i bez zkušeností. „Netušila jsem, jak se pěnivý nápoj vaří, jen jak se pije,” tvrdí s úsměvem...
I pivo má svůj underground. Jeho dějiny se píší v panelácích, sklepích i u kempingového plynového ohřívače. Lidí, kteří si tekuté zlato připravují doma, jsou v Česku stovky. „Někteří stále nevěří, že pivo jde uvařit...
Každý den se asi 10 % baget a chleba ve francouzských pekárnách neprodá, uvádí agentura pro životní prostředí ADEME. Podnikaví pivovarníci přišli na to, že z nich lze vařit pivo, píše server Le Parisien.