Recepty na tradiční speciality se na Valašsku předávají z generace na generaci. V restauraci Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích je umějí převést v gastronomické lahůdky té nejvyšší kvality. Pro nás šéfkuchař Pavol...
Máte rádi halušky, ale připadají vám vzhledově nezajímavé? Mistr šéfkuchař Pavol Pikulák z valašských Velkých Karlovic vás snadno přesvědčí o opaku. Jeho halušky nejen skvěle chutnají, ale i krásně vypadají!
Zaměstnancům i pacientům Domažlické nemocnice uvařili dnes oběd zástupci české reprezentace kuchařů a cukrářů. Vyjádřili tím svůj obdiv zdravotníkům za jejich práci v době epidemie koronaviru. Popřáli také zdravotním...
Kyselice patří spolu s frgálem a slivovicí k nejtypičtějším valašským specialitám. Šéfkuchař Jiří Novosad z Velkých Karlovic svěřil svůj recept na oblíbenou zimní polévku.
Kyselice patří spolu s frgálem a slivovicí k nejtypičtějším valašským specialitám. Šéfkuchař Pavol Pikulák z Velkých Karlovic svěřil svůj recept na oblíbenou zimní polévku.
Redaktorka Jana Machalická, které herec a poslanec ČSSD Vítězslav Jandák přezdívá „Kyselice“, se ve svém komentáři na serveru Lidovky.cz vyznala ze strachu z hlavy státu Miloše Zemana.
Skvěle udělaná husí i krůtí stehna konfitovaná v sádle, naprosto dokonalý roastbeef, pomalu tažené vývary i poctivý valašský frgál. To je úplně jiné jídlo i vaření než když máte málo času. Většina soutěžících to v...
Destinační management turistické oblasti Beskydy-Valašsko, o.p.s., vyhlásil třetí ročník soutěže o Cenu cestovního ruchu v turistické oblasti Beskydy-Valašsko. Novinkou letošního ročníku je vyhlášení nejlepšího počinu v...
Jak funguje opalovací krém? Co znamená číslo ochranného faktoru SPF? Je rakovina kůže způsobená slunečními paprsky? A co je pravdy na tom, že opalovací krém naopak zvyšuje riziko, místo aby jej snižoval? Podívali jsme se na...
Léto se sice přehouplo za polovinou, čas na knihy hodící se na dny volna tedy ještě je. Máte-li rádi příběhy ze života, o lásce a Valašsko, neměl by vás minout debut Pavlíny Křivánkové. Nazvala ho Chalupa a zasadila do...
Značka "turistická oblast Beskydy-Valašsko", která jasně identifikuje kvalitu výrobků a služeb a poukazuje na výjimečnost destinace, s níž jsou spojeny, byla vytvořena v roce 2012. Od té doby udělil Destinační management turistické...
Medvěd pohybující se po Zlínském kraji, se vrátil na Valašsko. Svědčí o tom událost ve vsetínské části Semetín, kde šelma poranila berana. Bookmakeři na medvědův další osud vypsali kurzy, nejpravděpodobnější podle nich je,...