Lék proti průjmu Endiaron je stále nedostatkovým zbožím a na pultech lékáren není k dohledání. Některé obchody přesto léčivo nabízejí za bezmála 800 korun. To je podle lékárníků a ministerstva zdravotnictví zcela šokující...
Stát zvýší o 800 korun příspěvek na plat lidí se zdravotním postižením. Nově tak zaměstnavatelé na takového člověka dostanou 12 800 korun. V rámci novely zákona o zaměstnanosti o tom v pátek rozhodli poslanci. O zákonu...
„Některá jídla teď nemají na jídelním lístku opodstatnění,“ říká restauratér a podnikatel v gastronomii Filip Sajler. „Teď třeba hovězí nebo květák kvůli extrémním cenám,“ říká v Agendě SZ Byznys.
Příspěvek od státu na mzdu lidí s handicapem se od října zvýší z 12 800 korun o 800 korun. Po pátečním mimořádném jednání vlády to oznámila ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). Podle ní to...
Koronavirus nepřežily hospody, které ke krachu stejně měly našlápnuto, říká tvůrce populární Gastromapy a herec Lukáš Hejlík v rozhovoru pro MF DNES. Doba podle něj přeje rodinným bistrům.
Nejoblíbenější obor je dlouhodobě gastronomie, doba ale aktuálně přeje i realitním franšízám, říká Jan Gonda, prezident České asociace franchisingu. Ta sdružuje 60 franšízových značek. Sám je masterfranšízantem (výhradním...
Na pracovních cestách se podnikatel v gastronomii Lukáš Nádvorník přejedl párků v rohlíku. Napadlo ho, že by do pečiva mohl dávat i něco jiného než levnou uzeninu. A začal v rohlících experimentovat se svíčkovou, španělským...
Peníze prochází žaludkem. Češi totiž ročně za jídlo a pití v průměru utratí přes padesát tisíc korun, uvádí průzkum Evropa v datech. Jak by to asi vypadalo, kdyby se celý roční nákup z obchodu naskládal do vozíku?...
O 1900 korun vzroste v příštím roce minimální mzda. Schválila to ve středu vláda. Minimální částka, kterou musejí zaměstnavatelé vyplácet, se tak zvýší ze současných 18 900 na 20 800 korun měsíčně.
Doba koronavirová úplně změnila gastronomii. Výsledkem je třeba nová podoba trhu s pořádáním svateb. Zatímco dříve se svatby konaly hlavně v restauracích, dnes je mají svatebčané většinu ve stodolách a na statcích. Těch v...
„Už dávno to není jen o jídle,“ říká ředitel společnosti Dáme jídlo a vysvětluje, proč se vzdávají populární značky. Hostem Agendy SZ Byznys byl Adam Kolesa.
Podnikatel Tomáš Bárta je v úpadku, jeho firma EMTC dluží věřitelům téměř 800 milionů korun, Bárta pak 134 milionů. Úpadek v pondělí vyhlásil Městský soud v Praze sdělila ČTK Eliška Skřivanová z portálu...
Kam mizí vaše peníze? Vězte, že pětina projde vaším žaludkem. Průměrný Čech totiž vydá téměř třicet tisíc korun ročně za jídlo a nápoje. Špatná zpráva je, že ty rok od roku zdražují. Nejinak tomu bude i letos. Ceny...
Zlom přijde v říjnu. Zmizely zájezdy z Asie, které jezdily celoročně, a místo nich dorazili na jih Čech tuzemští turisté. Dříve opomíjené památky zažívají nárůst návštěvnosti. Zákazníky zejména u Lipna zarážejí...