Stará americká moudrost říká, že ponechá-li se v kuchyni ležet rozkrojená dýně, přivede to špatnou energii nepřející chutnému vaření. Zpracuje-li se však na dýňový koláč, určitě prý přiláká peníze, zvlášť když se...
Umí víno dýchat? Jakou má mít teplotu? Rozumí si s vodou? Dolévat nebo nedolévat? Na začátku školního roku nezaškodí malé opáčko pro dospělé a k tomu několik výtečných receptů s vínem.
Když egyptologové objevili v pyramidách nádoby s medem, nestačili se prý divit. Vzhled a jeho konzistence byly sice čerstvému produktu od včeliček na hony vzdálené, ale svým složením se uchoval prakticky v jedlé formě.
Mák nejen výborně chutná, ale má i celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví. Obsahuje pozoruhodné množství bílkovin, vláknin, tuků, hlavně kyselinu linolovou, vitamin E. Je ale také bohatý na železo, hořčík a také...
Podzim už tradičně patří tykvím neboli dýním, které velmi významně obohacují náš jídelníček. Dají se zpracovat jako zelenina, ale i ovoce a jejich semínka plnohodnotně zastoupí ořechy. Hrnek vařené dýně dodá tělu 107...
Podle nové studie se v e-cigaretových zásobnících a e-liquidech vyskytují znečišťující látky. Objevené bakterie a houbové jedy mohou vést k plicním infekcím a astmatu, napsal The Independent. Odborníci proto chtějí dlouhodobé...
Kadeřavá petržel je v české kuchyni mnohým známá coby dekorace ve studené kuchyni – například na chlebíčcích – používá se ale také do nádivky, polévek nebo omáček. Aromatičtější je nicméně nať petržele kořenové....
Trápí vás přebytky v kuchyni a nechce vyhazovat pokrmy, které vám zbyly třeba po víkendovém hodování? Inspirujte se unikátní kuchařkou »Zachraň jídlo v kuchyni« s podtitulem 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do...
Spousta lidí v kuchyni používá spotřebiče usnadňující život. Pokud máte přebytek peněz a rozhodnete se pořídit si dron, využití pro něj najdete jistě i mimo natáčení. Třeba právě v kuchyni. Vrtule nasekají bylinky,...
Trápí vás přebytky v kuchyni a nechce vyhazovat pokrmy, které vám zbyly třeba po víkendovém hodování? Inspirujte se unikátní kuchařkou »Zachraň jídlo v kuchyni« s podtitulem 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do...
V kuchyni litvínovské Podkrušnohorské nemocnice následné péče objevili hygienici sedmnáct kilogramů prošlého masa připraveného ke zpracování. Kuchyni provozuje soukromá firma.