Červi na talíři jsou zatím pro gurmány jen zpestřením jídelníčku, hmyz by se ale mohl stát pro lidstvo cennou potravinou. Larvy totiž obsahují vysoké množství proteinů i zdravých tuků. V porovnání s hospodářskými zvířaty...
Smažení červi nebo pečení cvrčci už si hledají cestu na naše stoly • Velkochovy hmyzu se mají za ekologicky šetrnou produkci potravin • Nejnovější poznatky ukazují, že nad jejich ekologičností je řada otazníků
Smažení červi se zeleninovým salátem, kobylky na česneku a další hmyzí pochoutky se těší čím dál větší oblibě. Připravit je umí i kuchařský mistr z Teplicka Ladislav Pertl. Lahůdka původem z Asie má zřejmě velký...
„Ať si kobylky jedí v zemích, kde se lidé jako kobylky množí.“ Zní jeden z ne moc politicky korektních komentářů na internetu. Evropská unie už schválila čtyři druhy hmyzu a v Česku se takové pochutiny objevují stále více....
Všichni gramotní lidé na celém světě už dlouho vědí, že přidávání biologické složky do automobilových paliv je fatální omyl. Nejen ekonomický, ale i ekologický, Zákon o povinném přidávání těchto složek do motorového...
Cvrčci, kobylky a mouční červi již nejsou pouze potravou zvířat. Švýcarský řetězec supermarketů Coop začne příští týden prodávat hmyzí pochoutky pro lidi. Všechny tři povolené druhy musí být chovány pod přísným dozorem...
Neobvyklé hmyzí pochoutce přiřkl Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) status nového jídla již dříve. O tom, zdali se mouční červi stanou potravinou pro lidi a objeví se na evropských talířích, musí rozhodnout Evropská...
Ať se to někomu líbí, nebo ne, lidstvo bude potřebovat červy, aby si zajistilo dost jídla. Moučka vyrobená z moučných červů navíc může být doplňkem nejen stravy lidí, ale může zčásti nahradit i rostlinnou potravu třeba...
Pohanková mouka je přirozeně bezlepková mouka, která obsahuje velké množství vlákniny a bílkovin. Své místo by tak měla mít v každém zdravém jídelníčku.
Výběr správné mouky je základem pro úspěch při vaření i pečení. Pokud chcete navíc myslet na zdravý životný styl, i tehdy potřebujete vědět, z jaké mouky se který pokrm vyrábí. Seznamte se s různými druhy velmi přehledně.
Ve švédském městě Malmö bylo otevřeno Muzeum nechutného jídla. Mezi exponáty, které mohou návštěvníci ochutnat a přičichnout k nim, je šťáva z ovčích očí, býčí žlázy, sýr prolezlý červy či americké kořenové pivo....
Herečka Nicole Kidman nemá problém nahradit bílkoviny z masa obratlovců za ty z hmyzu. Jsou nejen výživnější a zdravější, ale podle australské rodačky dokonce lahodnější. Padesátiletá blondýna tvrdí, že má zvláštní talent...
Fotky dokonalého jídla byly ještě donedávna neodmyslitelnou součástí sociálních sítí. Mileniálové si v restauracích objednávali pokrmy ne podle chuti, ale podle fotogeničnosti, i doma si v kuchyni hráli se stylingem. Vymazlené...
Lahůdky domácí i cizokrajné, sladké a slané, nebo tradiční v moderním kuchařském pojetí. Gurmány z celého Česka čeká oslava jídla a pití! Zavítejte i vy v neděli 30. srpna na jubilejní 10. ročník F.O.O.D. pikniku. Na co...
Take away – způsob podávání jídla, kterému se řada restaurací ještě donedávna bránila a nyní je doslova spasil. Rozvážkové firmy očekávají, že tento trend přetrvá i po krizi.
Elegantní, moderní a navíc ekologicky ohleduplný dům si postavila Sue Robinsonová se svým partnerem ve městě Delamera v anglickém hrabství Cheshire. Dům, který je energeticky efektivní, zvládli přitom vybudovat v krátkém čase...
Víkendové akce přejí tentokrát především milovníkům jídla. V hlavním městě se uskuteční festival zaměřený na grilované speciality, do Olomouce můžete zase vyrazit na tvarůžky. Food festival se uskuteční také v Uherském...