Celostátní ocenění Ekofarma 2020 získala malá Biofarma pod Hájkem manželů Řehořkových z Horní Branné na Semilsku. Unikátní jsou bezdusitanovým zpracováním výhradně hovězího masa.
V prvním čtvrtletí 2017 bylo vyrobeno 105 770 tun masa (meziročně -3,5 %), z toho hovězího masa 17 110 tun (-4,6 %), vepřového 51 665 tun (-4,6 %) a drůbežího 36 964 tun (-1,2 %). Ceny zemědělských výrobců jatečného skotu se...
Veterinární inspektoři spolu s celníky a policií odhalili v pražském Bohdalci nelegální bourárnu masa. Na místě zajistili skoro 1200 kilogramů hovězího masa bez dokladů a značení, provozovateli hrozí pokuta až 50 milionů korun....
V rámci probíhajících intenzivních cílených kontrol, zaměřených na pravdivost deklarovaných údajů o původu hovězího masa a správné uvádění informací pro spotřebitele v provozovnách společného stravování, zjistila Státní...
Českým veterinářům se podařilo dohledat zbytek polského hovězího masa ze šarže podezřelé z přítomnosti bakterie způsobující salmonelózu. Největší část zbylého masa, cirka 40 kilo, zpracovala jídelna Pod branou...
Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) při společné kontrole s Policií ČR a Celní správou ČR objevili provozování nelegální bourárny hovězího masa na pražském Bohdalci. Na místě bylo zajištěno téměř 1200 kg...
Ve druhém čtvrtletí se vyrobilo 111 tisíc tun masa. Z toho 17 tisíc tun hovězího, 53 tisíc tun vepřového a 41 tisíc tun drůbežího. Vzrostla hlavně produkce hovězího masa.
Česká republika na konci března ukončila plošné kontroly dovozů polského hovězího masa, které byly v platnosti od února tohoto roku v reakci na dovoz 700 kg hovězího masa nakaženého salmonelou.
„Kvůli suchu je stále obtížnější krmit dobytek. Chovatelé proto ve zvýšené míře poráží býky či jalovice a navyšují výrobu hovězího masa. To krátkodobě umožňuje snižovat dovoz hovězího masa ze zahraničí. Z...
Polovinu z 300 kilogramů podezřelého polského hovězího masa se už v Česku podařilo najít a zajistit. Uvedla to Státní veterinární správa, která část masa našla ve skladech v Praze.
Korejským výzkumníkům se podařilo vyvinout rýži, jejíž zrna obsahují buňky hovězího masa. V budoucnu by mohlo jít o nutričně bohatou potravinu, jejíž produkce by zatěžovala životní prostředí podstatně méně než...
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) pokračuje v intenzivních kontrolách zaměřených na pravdivost deklarovaných údajů o původu hovězího masa v provozovnách společného stravování a aktuálně zjistila další...
Česká republika dnes k půlnoci ukončí povinné kontroly polského hovězího masa. Příjemci masa tak nebudou muset od středy dokládat jeho vyšetření na přítomnost salmonel, testy dělali na své náklady. Polsko poskytlo ČR i Evropské...
„V České republice se vyprodukuje nejvíce vepřového masa, kterého je vyrobeno třikrát více než hovězího masa. S mírným odstupem za vepřovým masem následuje produkce drůbežího masa. Výroby ostatních druhů mas jsou vzhledem k...
V Česku v letošním prvním čtvrtletí po roce a tři čtvrtě klesla výroba masa. Snížila se meziročně o 1,5 procenta na 111 669 tun. Nejvýrazněji klesla u hovězího, méně bylo také drůbežího a vepřového. Na dlouhodobém...
Zdražení hovězího masa v obchodech by nemělo hrozit, možná se sníží nabídka. Na dotaz ČTK to dnes uvedl prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu (SOCR) Tomáš Prouza v souvislosti s kauzou salmonely v polském hovězím mase a se...
Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku bylo na jatkách vyrobeno 114 124 tun masa. Produkce hovězího masa meziročně klesla o čtyři procenta, vepřového o 0,6 procenta. Naopak produkce drůbežího masa se zvýšila o dvě procenta. Nákup...