Levné a také chutné... Takové jsou francouzské brambory. Navíc se dá říci, že tenhle pokrm není složitý na přípravu a z jednoho »pekáče« se nají celá rodina! Stačí si jen vybrat recept, který vám sedne... Nemusíte rozhodně...
Zapečené brambory v troubě jsou rychlým a vděčným receptem, na který často vsadí nejedna hospodyňka. Jsou vhodné nejen jako chutná příloha k masu, ale s klidným srdcem je můžete povýšit i na hlavní chod například k večeři....
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného, jejich škála využití v kuchyni je ale stejně široká. Batáty můžete jíst nasladko i naslano, hodí se do polévek, dezertů i salátu...
Leden je pro mnoho lidí symbolem utahování opasků a šetření. Vánoce skončily a je potřeba se vrátit zase zpět do běžného života. A tak se určitě hodí recepty, které se budou líbit vaší peněžence. Pokud jsou navíc...
Letošní úroda brambor bude podle pěstitelů oproti loňsku vyšší o 57 tisíc tun. Brambory však možná zdraží, záležet bude na sklizni v Evropě. Nyní se brambory od pěstitelů prodávají za zhruba pět korun za kilogram,...
Brambory mnozí z nás považují za přílohu. Lze z nich ale připravit i širokou škálu samostatných pokrmů. Jako jedna z mála surovin se dají totiž péct, vařit, smažit, zapékat i nadívat. Inspirujte se recepty našich babiček.
Milovníkům party a masových pokrmů propukla s květnem grilovací sezona. Na své si ale přijdou i vegetariáni a vegani, protože lívanečky s malinami, grilovaná zelenina, zapečené brambory či čerstvě rozpečené pečivo k ranní...
Nechce se vám v zimě platit za předražené brambory? Kvůli extrémně teplému létu jich prý navíc bude málo. U dobrého pěstitele seženete brambory minimálně dvakrát levněji než v obchodě. Poradíme vám, jak je vybrat i skladovat.
Když se řekne vietnamská kuchyně, jako první se Čechům nejspíše vybaví phở bò: polévka s hovězím masem a rýžovými nudlemi, zeleninou a bylinkami. Recepty se však liší místo od místa, jinak bude phở bò chutnat na severu...