Alespoň jednu plastovou krabičku najdeme v každé domácnosti. Jedná se o levný a praktický obal. Jak však správně udržovat a používat plastové krabičky bez zdravotního rizika?
Plastové krabičky na jídlo z restaurací, bublinkové fólie na balení zboží z e-shopů, igelitové rukavice, roušky, respirátory. Pandemie covidu-19 po celém světě zvýšila poptávku po výrobcích z umělých hmot i množství...
Hospodští i pivovary se před otevřením zahrádek restaurací většinou shodují: Pivo a jídlo podraží. MF DNES oslovila padesát hospod po celém Česku. Zajímalo ji, zdali a o kolik půjdou ceny nahoru.
Poslední díl našeho seriálu Jídlo do krabičky už se netýká jen šetření na obědovém menu. Spadá spíš do kategorie Pochlubte se svým kulinářským uměním, protože tato jídla rozhodně nepatří mezi rychlé nouzovky. Dali si na...
Česko do dvou měsíců zakáže výrobu a prodej jednorázových plastových příborů, talířů nebo brček v souladu s předpisy Evropské unie. Počítá s tím zákon o omezení dopadu vybraných plastových výrobků na životní...
Dospělí se vrací po lockdownu do práce, děti po prázdninách do školy a všichni řeší problém se stravováním. Zkuste se inspirovat v Japonsku a připravit si oběd do krabičky.
Za oběd Češi v průměru zaplatí 172 korun, v Praze ale zbývá už jen necelá pětikoruna, aby se cena přehoupla přes hranici 200 korun. Tolik by Pražané mohli začít platit ještě letos. Údaje vyplývají z plateb stravenkovými kartami...
Vláda opět omezila provoz restaurací, barů a hospod, kdy jejich provozovatelům nařídila mít otevřeno jen do 20 hodin. Někteří hospodští však proti tomu protestují a nechávají otevřeno déle. „Co nám udělají? Postaví nás ke...
Dnes začala platit nová vládní protiepidemická opatření a čeští restauratéři, kteří mají kontrolovat bezinfekčnost zákazníka, se bouří. Na 400 restaurací vládě vzkazuje, že tak činit nebude, podle nich je to nezákonné....
Mnozí lidé nevědí, že reklamovat lze i pokažené a nechutné jídlo v restauraci. Přitom i zde uzavíráte kupní smlouvu jako kdekoliv jinde a pokud se vám nedostane adekvátního plnění, máte právo se ozvat. Ve spolupráci se...
Hospodští z iniciativy Chcípl PES vzájemně sdílí návod, který radí, jak mít i přes vládní zákaz otevřenou restauraci. Opatření se podle nich nevztahuje na provozovny, které neslouží veřejnosti. Provozovatelům tak radí, aby...
V newyorské restauraci Zauo je večere opravdovým dobrodružstvím. Než totiž hosté dostanou na stůl své jídlo, musí si ho nejprve ulovit. V nádržích s vodou jsou ryby rozdělené podle cenových kategorií, stačí si nasadit...
Lidé by měli jíst skutečné jídlo, ne náhražky. „Potraviny základní, minimálně průmyslově zpracované a jídla z nich. Ty obsahují maximum živin, zasytí a nepřejídáme se jimi,“ říká v rozhovoru pro MF DNES specialistka...
Stravování „take-away“, tedy jídlo s sebou, je v gastroprovozech sílícím trendem. Jednorázové obaly, které jsou k tomu běžně využívané, jsou ale typickým příkladem nezodpovědného chování k životnímu prostředí.
Majitel pizzerie v USA nedávno zjistil, že aplikace DoorDash, která doručuje jídlo zákazníkům až ke dveřím, nabízí jeho jídlo za nižší cenu než on v restauraci. Při objednávce přitom platforma majiteli zaplatila plnou cenu.
Lidé na Ukrajině se semkli napříč všemi obory. Kde to jen trochu jde, restaurace rozdávají jídlo zdarma všem potřebným, zejména uprchlíkům z jiných měst. Hrdiny jsou také řidiči, kteří suroviny distribuují. Často se totiž...