Češi v minulém roce snědli více masa, ovoce a mléčných výrobků a vypili více mléka, nealkoholických nápojů i minerálních vod. Naopak omezili konzumaci pečiva. Celkově snědli o 1,6 procenta jídla více. Údaje zveřejnil ve...
Člověk by čekal, že drůbeží párky budou z drůbežího masa. Test MF DNES ukázal, že to je pravda jen z části. Kromě drůbežího mohou obsahovat také vepřové sádlo, vepřové a kuřecí kůže, hrachovou nebo ovesnou vlákninu,...
Češi loni snědli více masa, ovoce a mléčných výrobků a vypili více mléka, nealkoholických nápojů i minerálních vod. Naopak omezili konzumaci pečiva. Na každého obyvatele České republiky připadlo 771 kilogramů potravin,...
„Spotřební návyky Čechů se po Sametové revoluci výrazně proměnily. Lidé jedí více drůbežího masa, ovoce a zeleniny. Naopak byla omezena konzumace vepřového a hovězího masa,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
Lidé v Česku loni omezili spotřebu potravin. Jedli méně mléka a mléčných výrobků, masa, vajec, tuků, brambor, ovoce i zeleniny. Naopak se zvýšila konzumace pečiva, rýže, luštěnin a piva. Spotřeba potravin na člověka meziročně...
V loňském roce byla zaznamenána rekordní spotřeba drůbežího masa, a to 27,3 kg
na obyvatele. Je to o 1,8 % více než v roce 2016. Rostlinných tuků a olejů jsme pak zkonzumovali nejvíce od roku 1948.
Spotřeba masa v Česku se loni meziročně nezměnila, když zůstala na hodnotě 80,3 kilogramu na osobu. O půl kilogramu (tedy o 1,8 procenta) na 27,3 kg se však zvýšila spotřeba drůbežího masa a byla nejvyšší od počátku měření,...
Výroba masa loni v Česku stoupla o 2,6 procenta na 466 856 tun, vyšší byla naposledy v roce 2011. Loni vzrostla výroba drůbežího a vepřového masa, hovězího se vyrobilo stejně jako v roce 2020. Vyplývá to z údajů, které ve...
Češi snědli v loňském roce rekordní množství drůbežího masa.
Jeden obyvatel průměrně spotřeboval 27,3 kilogramu, což je o 1,8 procenta více než v roce 2016. Výrazně vzrostla i spotřeba rostlinných tuků a olejů. Čísla jsou...
Lidé v Česku loni omezili spotřebu potravin. Jedli méně mléka a mléčných výrobků, masa, vajec, tuků, brambor, ovoce i zeleniny. Naopak se zvýšila konzumace pečiva, rýže, luštěnin a piva.
Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku bylo na jatkách vyrobeno 114 124 tun masa. Produkce hovězího masa meziročně klesla o čtyři procenta, vepřového o 0,6 procenta. Naopak produkce drůbežího masa se zvýšila o dvě procenta. Nákup...
„Češi konzumují nejvíce vepřové maso. Díky cenové dostupnosti roste na oblibě drůbeží maso, naopak hovězího masa konzumujeme kvůli vysoké ceně relativně málo,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
Až vytáhnete a očistíte gril, přijde čas také na oprášení osvědčených receptů, vymýšlení nových variací a hledání toho správného kusu masa na gril. Dobře zvolené maso totiž dokáže udělat z obyčejného grilování...
V prvním čtvrtletí 2017 bylo vyrobeno 105 770 tun masa (meziročně -3,5 %), z toho hovězího masa 17 110 tun (-4,6 %), vepřového 51 665 tun (-4,6 %) a drůbežího 36 964 tun (-1,2 %). Ceny zemědělských výrobců jatečného skotu se...
Bezmála tři stovky kilogramů drůbežího masa neznámého původu našli inspektoři Státní veterinární správy (SVS) v potravinářském podniku v Hustopečích nad Bečvou na Přerovsku. Jeho provozovateli hrozí ve správním řízení...
Další maso, které do Čech putovalo z Polska, se na základě kontroly Státní veterinární správy ukázalo být závadné. Co hůř, zhruba 300 kilogramů drůbežího masa se salmonelou bylo rozprodáno mezi zákazníky. Zatím však...
Složení naší stravy se v dlouhodobém pohledu mění, potvrdili statistici. V loňském roce jsme snědli nejvíc drůbežího masa od roku 1948. Jeho spotřeba se zvýšila na 27,3 kilogramu na osobu za rok, informoval v tomto týdnu Český...
V 1. čtvrtletí 2021 se meziročně zvýšila výroba masa o 2,2 % na 113 329 tun, z toho nejvíce vzrostla výroba drůbežího (42 189 tun; +4,4 %). Vepřového masa bylo vyrobeno 53 248 tun (+2,3 %) a hovězího 17 843 tun (-3,0 %).