Zatím ještě panuje astronomická zima, ale venku to tak rozhodně nevypadá! S jarním počasím se začínají klubat i první jarní houby. Některé už budete moct dát do smaženice.
Houbová sezóna je v plném proudu! Z lesa se dají nyní houby nosit skoro v nůši, co jich roste! Pokud vám smaženice nebo houbové řízky už nestačí a rádi byste vyzkoušeli něco nového, máme pro vás několik tipů!
Houbařská sezóna je v plném proudu a každý náruživý houbař se chlubí bohatými lesními úlovky. O tom, že v těchto dnech "opravdu rostou jako z vody", se přesvědčila i modelka
Agáta Prachařová (29)
, která si užívá...
Bouřky, kroupy, přeháňky. Ani takové počasí milovníkům smaženice zatím nejspíš nepomůže. Podle mykologů totiž houby potřebují vlhkosti víc, ale počasí se přitom rychle vrátí k vedrům.
Doma už to nemohl zavřený kvůli epidemii koronaviru vydržet, a tak Miroslav Kotzauer (77) z Rochlova na Plzeňsku vyrazil ven. Aby potkal, co nejméně lidí, šel do lesa na houby. Za hodinu jich měl plný košík.
Když houby rostou, jsou lesy plné houbařů už od svítání. Aby ne, když sběrem hub lze spojit zdravou procházku s výletem do přírody a ještě ušetřit za oběd. Jenže málokdo ví, že stačí drobná chyba a vystavujeme se...
Nejčastějším houbovým jídlem, které se na českých stolech objevuje, je smaženice. Vyzkoušejte klasickou, ale třeba také netradiční s parmazánem či liščí s vínem. Možná díky tomu zjistíte, že i tak zdánlivě prosté jídlo...
Léto a podzim bývají na houby pravidelně štědré. Lidé se s gustem vydávají do luhů a lesů, aby si jich tam nasbírali plné košíky, a doma z toho měli nejrůznější smaženice, bramboračky, kulajdy či řízky. Jenomže ne každá...
Léto a podzim bývají na houby pravidelně štědré. Lidé se s gustem vydávají do luhů a lesů, aby si jich tam nasbírali plné košíky, a doma z toho měli nejrůznější smaženice, bramboračky, kulajdy či řízky. Jenomže ne každá...