Městští policisté ve slovenském městě Vysoké Tatry dostali do výbavy dráždivé spreje proti medvědům. Informuje o tom internetový portál Popradský korzár. Sprej, který se prý osvědčil v Kanadě, obsahuje látku kapsaicin, která může za pálivost papriky.
Rádi o sobě říkáváte, že máte v oblibě pálivé jídlo? Chvástáte se, že pálivost křidýlek z notoricky známé fastfood restaurace vůbec necítíte? Pokud si do svého guláše pravidelně nepřidáváte čistý kapsaicin, tedy...
Konzumace chilli je zdravá a prodlužuje život. To si lékaři myslí už několik desítek let. Osoby konzumující pravidelně ve větším množství kapsaicin – pálivou látku obsaženou v chilli – totiž mají méně často rakovinu,...
Lékaři z Harvardovy, Yaleovy i Oxfordské univerzity potvrdili, že kapsaicin – pekelně pálivá látka v chilli a paprikách – je skutečně všelék. Chrání tělo před rakovinou, záněty, oxidativním poškozením a stárnutím i...
Kapsaicin z chilli papriček má léčivé schopnosti. Medicína mu přisuzuje řadu blahodárných účinků, ale stále více zdůrazňuje ty protirakovinné. A podle nejnovějších výzkumů může pálivá látka pomáhat především v prevenci...
Vědci ze společnosti Venomtech v anglickém Kentu se zabývají výzkumem jedů různých bezobratlých živočichů. Zaujalo je, že jed trinidadského sklípkana druhu Psalmopoeus cambridgei aktivuje stejné receptory jako kapsaicin z chilli....
Milujete pálivá jídla a jíte je často a rádi? Možná se budete divit, ale děláte pro své zdraví více, než si vůbec dokážete představit. Kapsaicin, chemická látka, která způsobuje pálivost chilli papriček, působí velmi...
Chilli papričky dokážou s lidským organismem provádět divy. Po jejich konzumaci vnímáte teplo, pálení, štiplavost a bolest. Pro mnoho labužníků je to velmi příjemné. Kapsaicin, hlavní pálivý alkaloid v paprikách rodu Capsicum,...