Brukvovitá zelenina je tak zdravá, že by se klidně mohla prodávat v lékárně. Báječné na ní také je, že obsahuje více životně důležitých látek než kalorií.
Kyselé zelí, tak to zná snad každý, ovšem zelí nemusíme připravovat jen na jeden způsob. Zelí je neuvěřitelně variabilní. Zkuste ho třeba slané, sladké, teplé i syrové.
Teplé jídlo třikrát denně, střecha nad hlavou, pravidelné zdravotní prohlídky. Navíc za vás výdaje platí stát. Tak lze shrnout hlavní důvody, proč se japonská vězení plní přestárlými a donedávna ještě zákona dbalými...
Tvaroh je právem označován za bílé zlato. Jeho využití je totiž všestranné. Je ideální na jídlo, pleť i k léčbě nejrůznějších zdravotní potíží. Přečtěte si čtyři důvody, proč využít tvaroh pro zdraví i krásu.
Meloun za 2,19 Kč, zelí za 3,49 Kč a kapusta za 4,49 Kč? Máte při spatření takových cen v supermarketu pocit, že u nich cosi nehraje? Pokud na něco podobného v obchodech narazíte, pak je třeba se mít skutečně na pozoru, jelikož...
Zdravotní důvody. Formulka, kvůli které opakovaně krachují nařízená jednání u soudů v Libereckém kraji a odročují se na neurčito. Třeba i mnoho měsíců. U řady obžalovaných jde přitom o účelovou snahu oddálit jednání. Soud...
Kapusta je snad nejméně oblíbený druh zeleniny. Tohle zeleninové »ošklivé káčátko« je ale nesmírně zdravé, má spoustu vitaminu C i vlákniny a v kuchyni se z něj dají udělat opravdu chutné speciality. A navíc, je lavná!
Zelí – jedna z nejobyčejnějších potravin a přitom obrovská zásobárna vitamínu C a vlákniny. „Céčko“ má ve větší míře bílé zelí, to červené zase obsahuje provitamin A, draslík, železo i selen. Na podzim a v zimě by...
Prožil úspěšný hokejový život, který by chtěl nyní dopřát i dalším českým hráčům. Bývalý útočník Zlína, Vsetína, Jihlavy či Trenčína Tomáš Kapusta si bude v červenci v Brumově vybírat hráče pro svůj americký...
Brambůrky jsou bezesporu jednou z nejoblíbenějších pochoutek na světě. Už jste někdy přemýšleli o tom, proč, když otevřete sáček, nedokážete s nimi přestat? Co nás nutí jíst je stále dokola, i když víme, že nejsou zdravé?
Rok 2019 se chýlí ke svému konci a ve světě se tak začínají objevovat predikce na ten následující. Výjimkou není ani gastronomie. Co bude v módě v nadcházejícím roce?
Letní série tajfunů zdecimovala jihokorejskou úrodu zelí, hlavní součásti národního pokrmu kimči. Ceny zelí prudce rostou, a to se tak stává nedostupné nejen pro domácnosti, ale i pro výrobce oblíbeného pokrmu.
Vitaminu C je v něm jako v citronu nebo pomeranči, a přitom stojí jen pár korun. V kysaném zelí je ho dokonce víc než v syrovém. Podle studií prováděných ve Finsku je kysané zelí dobrou a levnou prevencí před vznikem rakoviny jater...
Produkty chytré domácnosti neustále nabírají na popularitě Oblíbenými se stávají i chytré zvonky a my se tomu nedivíme Podívejme se na 4 důvody, proč byste jeden měli mít doma i vy Se smartphony se již skamarádila většina...
Předprodeje lyžařských zájezdů se blíží do finále a Vy stále nemáte vybráno? Nevadí. Do konce října můžete na své dovolené stále ještě výrazně ušetřit. Přinášíme 4 důvody, proč se vyplatí myslet na lyže v...
Vydání třetího dílu počítačové hry Mafia se kvapem blíží a tvůrci odhalují další detaily z příběhu. V nejnovějším traileru se hráči dozví důvody, proč se hlavní hrdina Lincoln Clay vydává na krvavou cestu za pomstou....
Přestože je pití alkoholických nápojů oficiálně povoleno až od plnoletosti, sahají po něm někdy i děti. Na důvody, proč mladiství konzumují alkohol, se zaměřili odborníci ze Sociologického ústavu Akademie věd. Je jich hned...