Zdeněk Pohlreich v dalším díle Šéfem za pár minut, který můžete sledovat na Primě, ukázal, jak přípravu vepřové kotlety povýšit na kulinářskou lahůdku. A protože už všichni víme, že si v posledních letech drží figuru,...
Není to pivo ani víno, ale zkvašený mošt. O čem je řeč? O oblíbeném letním osvěžení – jablečném cideru. Jak kvalitní nápoje můžete koupit v obchodě? A drží se výrobci původní receptury?
Není to pivo ani víno, ale zkvašený mošt. O čem je řeč? O oblíbeném letním osvěžení – jablečném cideru. Jak kvalitní nápoje můžete koupit v obchodě? A drží se výrobci původní receptury?
Není to pivo ani víno, ale zkvašený mošt. O čem je řeč? O oblíbeném letním osvěžení – jablečném cideru. Jak kvalitní nápoje můžete koupit v obchodě? A drží se výrobci původní receptury?
Manželé Abtovi vyrábějí řemeslné cidery, mošty a limonády na rodinném statku. Jejich dvě limonády získaly v tomto roce značku Klasa. „Řemeslná výroba cideru je časově náročnější než výroba vína. Je to pracný obor, který...
Meteorologové pozorují intenzivnější a častější vlny veder zcela jasně. Většina populace to ale pocitově může vidět úplně jinak. Takzvaný „syndrom vařené žáby“ komplikuje pochopení smrtícího důsledku klimatické...
Zdeněk Pohlreich to opět začal rozpalovat. V prvním díle jarní série Rozpal to, šéfe! rožnil vepřovou pečeni, ale také udil sýr, připravoval omáčky a dipy k masu i sýru. A nechyběla ani Iveta Fabešová, aby se někdo postaral o...
Zapomeňte na víno a pivo. Mezi 15. a 17. červnem poteče na Smíchovské náplavce zkvašený jablečný mošt proudem. Zapomeňte na mošťáky z plechovek z obchodu. Na Slavnosti Cideru bude na výběr z desítek druhů tuzemských výrobců.
Pivovarnický kolos Heineken loni v Česku prodal 2,3 milionu hektolitrů piva a ciderů, nejvíc z toho pod značkou Krušovice. Meziroční srovnání prodeje piva bez ciderů společnost nezveřejnila. V roce 2014 poslala k zákazníkům 2,24...
Už jste slyšeli o vodním dráčkovi? Tohle zvířátko je zhruba pětadvacet centimetrů velké a moc roztomilé a vy ho můžete mít doma stejně jako naše čtenářka Anna s dcerou Natálií.
Jídlo jako nutnost k životu, společenská událost, záležitost dané kultury a prostředí. Ocenění Food Photographer Award už zná své majitele, podívejte se.