Kvůli dopadům pandemie se loni stal exportní značkou číslo jedna Budweiser Budvar, který překonal dlouholetou jedničku z Plzně. SZ Byznys to potvrdil šéf Budvaru Petr Dvořák.
Ministerstvo zemědělství přemýšlí o změně značení piva. Jedenácti a dvanáctistupňová piva by mohla nést označení „plná piva“ a ležák by už byl pouze pivní styl, jak si to přejí pivovary. Piva nad 13 stupňů by se pak...
Na významném pivovarnickém veletrhu BrauBeviale v Norimberku byly včera vyhlášeny evropské pivní hvězdy – tedy piva oceněná odborníky v mezinárodní soutěži European Beer Star. Světlý ležák Pardál Echt z Budějovického Budvaru...
Ministerstvo zemědělství přemýšlí o změně značení piva. Jedenácti– a dvanáctistupňová piva by mohla nést označení „plná piva” a ležák by už byl pouze pivní styl, jak si to přejí pivovary. Piva nad 13 stupňů by se pak...
Ministerstvo zemědělství přemýšlí o změně značení piva. Jedenácti a dvanáctistupňová piva by mohla nést označení „plná piva“ a ležák by už byl pouze pivní styl, jak si to přejí pivovary. Piva nad 13 stupňů by se pak...
Tmavý ležák Budweiser Budvar:DARK získal od Sdružení přátel piva druhé místo v soutěži o nejlepší piva, pivovary a pivovarské osobnosti roku 2016. Tento ležák má na kontě i řadu mezinárodních ocenění a vyváží se do...
Tmavý ležák Budweiser Budvar B:DARK získal třetí místo v soutěži „Zlatá pivní pečeť 2017“ v kategorii „Tmavý ležák“. Výsledky byly vyhlášeny v sobotu 18. února na českobudějovickém výstavišti během 27....
K papeži Františkovi míří velikonoční várka piva Pilsner Urquell. Plzeňský ležák na cestu dlouhou 1300 kilometrů vyrazil dnes před polednem, ve Vatikánu by měl být za tři dny. Pivo uvařili plzeňští sládci před pěti týdny,...
Pivní trh se stále mění a přicházejí nové pivní styly, řekl předseda Sdružení přátel piva Tomáš Erlich při čtvrtečním vyhlašování cen pro nejlepší piva, pivovary a pivovarské osobnosti roku v Rodinném pivovaru Zichovec.
Vyhláška ministerstva zemědělství upřesňuje označení některých alkoholických i nealkoholických nápojů. Svrchně kvašený ležák je nově „plné pivo“, prodávat se bude i „netypický pivní nápoj“.
Historikům a genetikům se nyní zřejmě podařilo vystopovat okamžik, kdy vznikly pivní kvasinky, které jsou nezbytné pro uvaření ležáku, jednoho z nejoblíbenějších pivních typů světa. Spolu s ním odhalili i chvíli, kdy se v...
Měl to být unikátní pivní experiment. Tři argentinské pivovary se chystaly vyrobit speciální limitovanou edici piva, které nechali dozrát na dně oceánu v hloubce 20 metrů v potopené lodi. Jenže pivo, které se mělo prodávat jako...
Čeští pijáci piva jsou sice konzervativní, jenže když udeří parna, jsou i oni svolní vyměnit tradiční ležák za drobnou extravaganci – pivní mixy s citrusy, višněmi, bezovou šťávou nebo černým rybízem. Vždyť na plovárně...
Speciální slad, tradiční kvašení v otevřených kádích, dlouhé zrání ležáckém sklepě. To jsou hlavní atributy pivní novinky, dvanáctky Zubr Jarní ležák, která bude již od pátku 18. března k dostání ve vybraných...
Pivo, chmelový extrakt, pivovarské kvasnice. A nakonec speciální pivní parfém vyvinutý exkluzivně pro Manufakturu. Pivní šampon je u tradičního výrobce kosmetiky, 100% české společnosti, absolutním bestsellerem už 12 let.
České dráhy vypraví 18. srpna zvláštní vlak s názvem Plzeňský Chodovar Expres na tradiční slavnosti piva v rodinném pivovaru Chodovar. Spoj pojede ráno z hlavního nádraží v Plzni, přes Holýšov, Bor a Tachov do Chodové Plané....
Vrchní sládek Budějovického Budvaru Adam Brož vyzdvihuje spolupráci s malými pivovary. Ale základem podle něj zůstane ležák. Pozice tradičního českého piva je podle něj neotřesitelná.
Plzeňský Prazdroj od 1. října zvýší ceny lahvového a plechovkového piva v průměru o 3,1 procenta. Zdražení se týká všech značek - Pilsner Urquellu, Gambrinusu, Radegastu i Velkopopovického Kozla. Čepovaná piva pro hospody a...
Tmavý ležák Budweiser Budvar B:Dark zvítězil v letošním ročníku tradiční ankety Sdružení přátel piva o nejlepší piva, pivovary a pivovarské osobnosti roku. V kategorii „Pivovar roku“ obsadil třetí místo Budějovický Budvar,...
Pivní novinky, sezónní piva, limitované edice a další inovace v oblasti čepovaného piva jsou důležitou součástí dlouhodobého programu, kterým pivovar pomáhá provozovatelům restaurací udržet stálé zákazníky a samozřejmě i...