S košíkem plným špiček obecných se vracel mykolog Dalibor Marounek. Jak se redakci svěřil, zavzpomínal při tom na mládí, kdy ho babička posílala do lesa nasbírat tyto houby. Výtečně se hodí do omáček i polévek.
S košíkem plným špiček obecných se vracel mykolog Dalibor Marounek. Jak se redakci svěřil, zavzpomínal při tom na mládí, kdy ho babička posílala do lesa nasbírat tyto houby. Výtečně se hodí do omáček i polévek.
Víte, že existují faktory, kterých si můžete všímat, aby váš košík byl při cestě z lesa plný? Mykolog Michal Mikšík prozradil spoustu houbových zajímavostí! Jak dlouho si po dešti musíte počkat, než hříbek vyroste?
Houbové pečenáče ze sírovce, houbový salát, houbová pomazánka na tousty, nádivka z hub a samozřejmě houby na kyselo podle speciálního receptu Jiřího Pošmury. Takové a mnohé další dobroty připravené z darů lesa chystají v...
Houbaři se konečně dočkali, z lesa si odnášejí první hřiby! Na ukázkové kováře na Chomutovsku narazil Karel Netsch, také houbařka Jessica Škrdlantová z Kladna se radovala z letošního prvního krasavce. A Rostislav Bardoň si ze...
Zlákaly vás plné košíky lišek, holubinek, křemenáčů, kozáků i hřibů na sociálních sítích, vyrazili jste do lesa a vrátili se s prázdnou? Chyba není ve vás. V létě, kdy se střídají vedra s lokálními lijáky, to tak...
Hřiby sice ještě nerostou, ale i tak z lesů nosí houbaři plné košíky. Zejména na světlých místech a v trávě najdete čirůvky májovky. A daří se i smržům, kteří patří k ceněným houbám pro výkup.
Není nad to, když se bytem line vůně teplých, zvenku křupavých a uvnitř nadýchaných housek a rohlíků. Upéct je rodině o víkendu ke snídani chce oběť, přivstat si, avšak rozhodně se to vyplatí. Chuťové pohárky na jazyku...
Podle nové studie se v e-cigaretových zásobnících a e-liquidech vyskytují znečišťující látky. Objevené bakterie a houbové jedy mohou vést k plicním infekcím a astmatu, napsal The Independent. Odborníci proto chtějí dlouhodobé...
Hororů bylo natočeno tisíce. V tomto článku jsme se zaměřili na ty modernější, které vznikly ve 21. století. Ve výběru najdete nejlepší současné horory podle diváků i kritiky.
Jsou křupavé, nakyslé a v české kuchyni velmi ceněné. Každá domácnost má svůj zaručený recept na nejlepší nakládané okurky. Jakou kvalitu ale najdete v obchodech? To vám prozradí Potravinový Sherlock už v pátečním testu...
Jsou křupavé, nakyslé a v české kuchyni velmi ceněné. Každá domácnost má svůj zaručený recept na nejlepší nakládané okurky. Jakou kvalitu ale najdete v obchodech? To vám prozradí Potravinový Sherlock už v pátečním testu...
Jsou křupavé, nakyslé a v české kuchyni velmi ceněné. Každá domácnost má svůj zaručený recept na nejlepší nakládané okurky. Jakou kvalitu ale najdete v obchodech? To vám prozradí Potravinový Sherlock už v pátečním testu...
Už vás omrzely houbové omáčky, guláše, smaženice i řízky a láká vás něco nového? Vyzkoušet můžete hříbkové carpaccio, které je podle gurmánů skutečnou delikatesou. Pro čtenáře Blesku ho připravil zkušený houbař...
Představitel pohádkových princů
Jan Čenský (60)
prozradil, na co v mládí lákal svou ženu. Kromě jiného na sladké! O svůj recept se podělil s Pavlem Berkym v pořadu Ve dvou se to lépe vaří. Jde o zapečený...