Neprodalo se, tak skončilo v odpadu. O to, aby podobný osud nestihl i další jídla z restaurací, se snaží Michaela Gregorová, která bojuje proti plýtvání potravinami mobilní aplikací Nesnězeno.
Ačkoli měly být OH v Tokiu co možná „nejzelenější“, nyní zelenají akorát Japonci – v popelnicích skončily stovky krabic lékařských rukavic, desetitisíce nepoužitých respirátorů a tuny jídla. Úředníci prý nevěděli,...
Britský řetězec potravin Asda plánuje odstranit údaje o minimálním datu spotřeby ze skoro 250 druhů ovoce a zeleniny. Přispívá tak k trendu zabraňování zbytečnému plýtvání jídla a pomáhá tím svým zákazníkům šetřit...
Adam Smith se pustil do boje proti plýtvání s potravinami. Na průmyslovém severu Anglie si otevřel restauraci, kde se podávají pokrmy připravené výhradně z potravin, které unikly popelnicím. Jeho projekt se velmi rychle rozšířil,...
Ve světě se ročně vyhodí 1,3 miliardy tun jídla. Největším dílem k plýtvání přispívají konzumenti a obchodní řetězce. Supermarkety v Evropské unii se nyní rozhodly plýtvání jídlem omezit. Místo vyhazování do kontejnerů ho...
Společnost Japan Airlines chce bojovat proti plýtvání jídlem. Na vybraných letech proto cestujícím nabízí možnost vzdát se pokrmů a ušetřit tak množství potravin nebo zbytků, které by jinak skončily v koši či kontejneru. Podle...
Plýtvání jídlem je jedním z velkých nešvarů moderní civilizace. Podle odhadů odborníků se až třetina potravin na světě vyhodí nebo nějakým jiným způsobem znehodnotí. Přitom takové množství jídla by nasytilo tři miliardy...
Jen v Evropské unii se ročně vyhodí 88 milionů tun jídla. Velká část končí na skládce a rozkládáním produkuje nebezpečné skleníkové plyny. V čele zemí bojujících proti plýtvání potravinami je Dánsko. Díky jediné ženě...
Tuny jídla se zbytečně vyhazují, každý z nás se na plýtvání podílí. Zkuste se zamyslet, jestli by potraviny nešly přece jen ještě nějak využít. Máme pro vás několik tip- jak si ještě smlsnout a přitom mít dobrý pocit, že...
Vysoce postavený prostějovský úředník v posledních letech nakupuje strategické pozemky v okolí města. Na půdě pod plánovanou průmyslovou zónou vydělal více než čtyři miliony korun, teď navíc vyšlo najevo, že vlastní také...
Fotky dokonalého jídla byly ještě donedávna neodmyslitelnou součástí sociálních sítí. Mileniálové si v restauracích objednávali pokrmy ne podle chuti, ale podle fotogeničnosti, i doma si v kuchyni hráli se stylingem. Vymazlené...
Na každého člověka na planetě ročně vychází 74 kilogramů vyhozeného jídla a potravinového odpadu, a je to problém nejen v bohatých, ale i v chudých zemích, píše deník The Guardian.
Z plýtvání potravinami se stává celospolečenské téma. V koši končí zhruba třetina veškerého jídla. U nás nejvíc vyhazují domácnosti. Téměř polovina Čechů to považuje za významný problém. Redakce iDNES.cz proto oslovila ty,...
Celníci během dvou rozsáhlých razií na několika místech republiky objevili tuny tabáku, miliony kusů cigaret či velmi výkonné linky na výrobu cigaret a dalších tabákových výrobků. Rozkryli daňové úniky za dohromady víc než...
Adam Smith bojuje proti plýtvání jídlem – otevřel si síť restaurací, ve kterých vaří pouze z prošlých potravin. Myšlenka se rychle ujala, jeho projekt Real Junk Food Project má pobočky v Austrálii, Spojených státech nebo Nigérii...
Adam Smith bojuje proti plýtvání jídlem – otevřel si síť restaurací, ve kterých vaří pouze z prošlých potravin. Myšlenka se rychle ujala, jeho projekt Real Junk Food Project má pobočky v Austrálii, Spojených státech nebo Nigérii...