Astronauti minulý týden poprvé ochutnali ředkvičky, které vyrostly na palubě Mezinárodní vesmírné stanice (ISS). Jde o další úspěch programu zaměřeného na produkci potravin ve vesmíru.
Zpravodajská agentura United Press...
Ředkvičky jí většina z nás syrové. Jsou totiž skvělou vitaminovou bombou. Rozhodně ale stojí za vyzkoušení je i upéct a to třeba právě podle našeho receptu.
Ředkvičky jsou chutnou a zdravou součástí pokrmů, kterou si navíc doma celkem snadno vypěstujete sami. Podle odrůdy si můžete dopřávat čerstvé ředkvičky už od časného jara, ochuzeni o ně ovšem nemusíte zůstat ani během...
Zahájením chřestové sklizně začíná lokální zemědělská sezona a špičky asparágu signalizují, že za rohem už jsou i ředkvičky, saláty, špenát nebo třeba polníček. Slavnostní vykopnutí se tradičně konalo v Hostíně u...
Francouzský spisovatel Yann Moix způsobil poprask rozhovorem, v němž tvrdí, že považuje za zhola nemožné milovat ženu, které už bylo 50 let, protože je „příliš stará“ a její tělo už „není nijak mimořádné“. Moix,...
Francouzský spisovatel Yann Moix způsobil poprask rozhovorem, v němž tvrdí, že považuje za zhola nemožné milovat ženu, které už bylo 50 let, protože je „příliš stará” a její tělo už „není nijak mimořádné”.
Jací jsou Paraguayci? Přátelští, otevření, milí. Milují svou zemi, její historii, dobré jídlo a fotbal. O mase, které nabízejí, tvrdí, že je nejlepší na světě. Snad na zlost sousedním Argentincům, jejichž steaky jsou...
Vědec NASA Max Coleman pracuje na zajímavém projektu. Snaží se ve své domácí „laboratoři“ zjistit, zda by ředkvičky mohly růst v měsíční půdě. Kdyby vyšlo najevo, že ano, byla by to dobrá zpráva pro budoucí kolonisty.
...
Tahle metoda nebude fungovat na každého pejska, ale možná to stojí za vyzkoušení. Majitele pejska z videa napadlo, že svému mazlíčkovi na hračce ukáže, že jídlo, které si vzal do tlamy, není tak úplně bezpečné. I když to...
Které české jídlo si nejvíce oblíbili cestovatelé z celého světa? Podle žebříčku gurmánského portálu Taste Atlas to není svíčková na smetaně, smažený sýr ani další tradiční české pokrmy, ale obyčejná česnečka.
V noci na pondělí zemřel chemik, ochránce životního prostředí a emeritní profesor brněnské Masarykovy univerzity Ivan Holoubek. Bylo mu 73 let. Holoubek byl jedním ze zakladatelů centra Recetox spadajícího pod univerzitu, které se...
Jídlo jako nutnost k životu, společenská událost, záležitost dané kultury a prostředí. Ocenění Food Photographer Award už zná své majitele, podívejte se.
Po krátké těžké nemoci v úterý zemřel chemik Vojtěch Adam, bylo mu 42 let. Jeho výzkum směřoval například k protinádorové léčbě. Vedl Ústav chemie a biochemie Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně, získal...
Už od svých deseti let hltal noční oblohu plnou hvězd. Tehdy však Jaroslav Maxa (57) nemohl studovat astronomii, a tak se z něj stal chemik. Dnes jeho přednášky pozorně poslouchají děti i senioři na hvězdárně Františka Krejčího v...
Fotografická soutěž Pink Lady® Food Photographer of the Year zná finalisty letošního ročníku. Snímky připomínají, jak zásadní roli hraje jídlo v životech nás všech.