Zmrzlina patří mezi nejoblíbenější letní pochoutky. Pokud už vás nebaví neustále pátrat po složení těch kupovaných, které by neobsahovaly nejrůznější levné náhražky a přespříliš cukrů, pak vyzkoušejte naše recepty....
Chuť sorbetů a zmrzlin, které se dříve mlsaly na šlechtických stolech, učaruje i v dnešní době. Potěšte své blízké originálním dezertem třeba v podobě květiny, mražené a „vypěstované“ historikem stolování Milanem...
Astronomické léto začalo a vysoké teploty, které ho provází, lákají k osvěžení v podobě zmrzliny. Potravinový Sherlock se proto tentokrát zaměřil na oblíbené jahodové sorbety. Jak ve spotřebitelském testu Blesku dopadly?
Teploty stoupají a venku se objevuje víc a víc stánků se zmrzlinou. Velmi oblíbené smetanové zmrzliny i ovocné sorbety vyrábí kupříkladu kavárna na Tylově náměstí v Praze 2. Majitelka Iveta Fabešová prozradila recept a dokonce...
V Česku se loni vyrobilo skoro 51 milionů litrů zmrzliny. Je to nový rekord, vyplývá z údajů, které v pondělí zveřejnil Eurostat. Ze zemí EU výrobě zmrzliny kralují Německo, Francie a Itálie.
Nejoblíbenější zmrzlinou je vanilková. Potravinový Sherlock se proto před nadcházejícím létem podíval pod víčka oblíbených vaničkových balení. Jsou zmrzliny poctivé?
Mrazáky pro zmrzliny od výrobců po prodejce jsou podle tuzemských zákonů nastavené na -18 °C. Nadnárodní koncern Unilever, který v Česku prodává značky Algida, Magnum, Míša nebo Ben & Jerry’s, na konci loňského roku navrhl...
Nástup teplých dní a blížící se začátek astronomického léta se odrazily i v pracovní náplni přerovských policistů. Ti vyšetřují krádež více než šesti kilogramů zmrzliny a kornoutů. Zloděje přitom ve zmrzlinovém stroji...
Američané mají rádi zmrzliny. Průměrný obyvatel USA spořádá podle webu Statista 5-7 kilogramů zmrzliny ročně a podstatnou část tvoří točená zmrzlina z řetězců rychlého občerstvení.
Magazín Vice se nyní rozepsal o velkém...
Každý Čech sní za rok v průměru 3,2 litrů zmrzliny a spotřeba v posledních pěti letech mírně narostla. Chuť milovníkům ledové pochoutky sice dokáže zkazit chladné počasí, rostoucí cena je však tolik neodradí.
Vyhlášený požírač Jaroslav Němec (47) alias Maxijedlík zvládl těžkou zkoušku v podobě pojídání pětilitrové vaničky vanilkové zmrzliny na čas. Tu na něj v Brně políčil kuchař Petr Erin Kováč. Žrout přiznal, že dostal...
Češi si oblíbili podomácku dělané zmrzliny a nebojí se experimentovat. Honza Hochsteiger vyrábí denně kila zmrzliny na stroji, který se používal před desítkami let. Protože v zimě ale prodá zmrzliny mnohem méně než v létě,...
Podle Potravinářské komory se v ČR běžně spotřebují průměrně zhruba čtyři litry zmrzliny ročně. Loňský rok však byl výjimkou. Podle nových dat německé společnosti Statista, která sleduje vývoj trhu, se loni v ČR...
Výjimečné horko vyžaduje výjimečné nápady. Své o tom vědí chovatelé goril v Zoo Praha, kteří se snaží svým svěřencům maximálně ulehčit současná horka. Na zmrzliny jsou gorily už zvyklé, tak jim je pro změnu zavěsili na...
Božský kopeček z Cukrárny Tutti Frutti v Brně nabízí zákazníkům až dvě stě druhů zmrzliny. Včetně oblíbené čokoládové vyrábí také zmrzliny nezvyklé chuti, a to třeba černý česnek. „Nevážeme se starodávnými...