Dozrávají jahody, objevují se třešně, na prahu léta pak borůvky či rybíz. Konečně přichází čas prvního českého sezonního ovoce. Ve sladkých moučnících si ho můžete vychutnat jak čerstvé, tak zpracované. Víte, jak s ním...
Přemýšlíte, jak nejlépe uchovat čerstvé ovoce a zeleninu ze zahrádky, aby si zachovaly chuť, ale i všechny výživné látky? Pak vsaďte na mražení. Jak ukázal nejnovější výzkum, mražené ovoce a zelenina obsahují mnohdy více...
Ovocné keře nesmí na zahrádce chybět. Drobné plody chutnají čerstvě utržené, ale i v koláčích, domácích marmeládách nebo třeba šťávách. Ať už jde o příjemně nakyslý červený rybíz, aromatický černý, některý z...
Džemy, jahody se šlehačkou i ovocné knedlíky. Sezona jahod obvykle začíná začátkem června a Češi s oblibou každoročně vyrážejí na jahodové plantáže, kde si sami mohou natrhat čerstvé jahody. Vyjdou vás přitom levněji,...
Jahody miluje - snad až na alergiky - úplně každý. Jsou sladké. lahodné, mají afrodiziakální účinky a jsou velmi zdravé. Prozradíme vám, proč byste se je nyní, kdy je jahodová sezóna v plném proudu, měli dopřávat plnými...
Asi všichni to znáte: koupíte čerstvé ovoce a zeleninu, naplánujete si zdravé vaření, ale než se k tomu dostanete, jsou okurky gumové a jahody plesnivé. Zní vám to povědomě? Startup z amerického Seattlu s názvem Tomorrow přichází...
Zní to neuvěřitelně, protože obvyklá sklizeň jahod bývá u nás jednou ročně v červnu, ale představte si čerstvé jahody od jara do podzimu. Díky unikátní technologii hydroponického pěstování to ale lze, a to takřka kdekoliv....
Čerstvé ovoce k létu neodmyslitelně patří. Je plné vitaminů, minerálních látek, vlákniny a dalších složek, které prospívají našemu zdraví. Víte, kterého ovoce si v létě nejvíce dopřát?
Jahod, maliny, rybíz, třešně, borůvky, meruňky… ovoce nepřeberné množství, jenže za pár týdnů bude po sezoně a nebudeme mít nic. Pokud ovšem nebudete chytří a nezamrazíte si! Poradíme vám, jak na to.
Jahod, maliny, rybíz, třešně, borůvky, meruňky… ovoce nepřeberné množství, jenže za pár týdnů bude po sezoně a nebudeme mít nic. Pokud ovšem nebudete chytří a nezamrazíte si! Poradíme vám, jak na to.
Také si myslíte, že pravidelnou konzumací ovoce a zeleniny dodáte tělu vitamíny, posílíte imunitu a veškerá onemocnění se vám obloukem vyhnou? Možná se šeredně mýlíte!
K létu patří čerstvé maliny, ostružiny, rybíz nebo třeba broskve a mirabelky, které rostou na vaší nebo babiččině zahrádce. Ať už budete trávit volno doma nebo na chatě, upečte si ty nejjednodušší a přitom nejlahodnější...
Džemy, jahody se šlehačkou i ovocné knedlíky. Sezona jahod obvykle začíná začátkem června a Češi s oblibou každoročně vyrážejí na jahodové plantáže, kde si sami mohou natrhat čerstvé jahody. Vyjdou vás přitom levněji,...
S voňavými přísadami z kořenek se toho dá udělat mnohem více než jenom upéct výborné cukroví. Můžete je využít i při koupelnovém zkrášlovacím dni. Tak se do toho pusťte, vaše tělo vám poděkuje.
Jahody patří mezi chutné ovoce. Jejich sezóna je v plném proudu. Přinášíme recepty, které povznesou jejich chuť zase o něco výš. Je libo cappuccino, omáčku či polévku?
Sladké třešně, voňavé maliny a šťavnatý rybíz. Bez chuti ovoce není pravé české léto. Marmelády, kompoty a zavařeniny nám pomůžou uchovat si trochu prázdninové pohody i v chladných měsících. Navíc jde o zdravou...
Námět pro novoroční závazek pro Brňany: jíst více čerstvého ovoce a zeleniny. Pouze 57 % dospělých obyvatel Brna konzumuje alespoň jednou denně čerstvé ovoce, syrovou zeleninu jí denně pouze 48,6 % a tepelně upravenou (vařenou)...